Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΤΕΡΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ που έχει φτιαχτεί ποτέ για την ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Περσία… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι κατά γενική ομολογία ο μεγαλύτερος στρατηλάτης που πέρασε σε όλο το διάβα της παγκόσμιας ιστορίας και όλος ο πλανήτης μιλάει με δέος για τα όσα έκανε. Γεννήθηκε στις 20 ή 21 Ιουλίου του 356 π.Χ στην Πέλλα της Μακεδονίας. Πατέρας του ήταν ο βασιλιάς της Μακεδονίας Φίλιππος Β’ και μητέρα του η Ολυμπιάδα, κόρη του βασιλιά της Ηπείρου Νεοπτόλεμου.

Από τον πατέρα του ο Αλέξανδρος κληρονόμησε την οξεία αντίληψη, τις οργανωτικές ικανότητες και την ταχύτητα ενεργειών. Και από τη μητέρα του τη φιλοδοξία, την υπερηφάνεια και την ισχυρή θέληση.

Σε ηλικία 20 ετών έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας, μετά τη δολοφονία του πατέρα του το 336 π.Χ. Από πολύ νωρίς αντιμετώπισε οργανωμένες συνωμοσίες εναντίον του, τις οποίες διέλυσε με αστραπιαία ταχύτητα.

Τα όσα έκανε στην εκστρατεία κατά της Περσίας μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω καταπληκτικό ντοκιμαντέρ ενός ξένου καναλιού στο YouTube. Δυστυχώς προς το παρόν υπάρχει μόνο με αγγλικούς υπότιτλους, όμως είναι με διαφορά το πληρέστερο βίντεο για τα όσα έγιναν.

Δείτε το και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε με τόσο καλά λόγια:

Shares