Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το έγκλημα της απολιγνιτοποίησης στην Ελλάδα από την ΝΔ…..

Έγκλημα μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που πράττει ο Κ.Μητσοτάκης στις πλάτες των Ελλήνων

Πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη στην γερμανική εφημερίδα  Bild και αναφέρθηκε με ιδιαίτερη μνεία στην προωθούμενη απολιγνιτοποίηση και την «πράσινη μετάβαση» της Δυτικής Μακεδονίας με τα λεγόμενα του να σοκάρουν

Όπως επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μητσοτάκης οι γερμανικές εταιρείες μπορούν να επωφεληθούν από το σχέδιο της κυβέρνησης να προωθηθεί η απολιγνιτοποίηση στη χώρα μας με ρυθμούς ταχύτερους σε σχέση με τη Γερμανία.

Ο λόγος για το πρόγραμμα SURE που αφορά τη στήριξη της προσωρινής απασχόλησης και τους σχεδιασμοί της κυβέρνησης οι οποίοι προβλέπουν την αξιοποίησή του για τον περιορισμό των επιπτώσεων της απολιγνιτοποίησης στον πληθυσμό της Δυτ. Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα στην γερμανική εφημερίδα ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε τα εξής:

«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν. Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες. Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».

Ουσιαστικά, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα υπάρξουν πράσινες ‘επενδύσεις’ που θα τις υλοποιήσουν Γερμανικές εταιρείες που θα επωθεληθούν πλήρως εις βάρος των κατοίκων της περιοχής που θα ψάξουν μόνοι τους να βρούνε δουλειά.

Τα λόγια προεικονομεί αυτά που θα ακολουθήσουν , ο Κ.Μητσοτάκης το λέει ξεκάθαρα οι Έλληνες θα χάσουν τις δουλειές τους και συνεχίζει αδιαφορώντας να επισημαίνει να βρουν να κάνουν άλλη δουλειά.

Ωστόσο ο πρόεδρος της Ελληνικής λύσης Κ.Βελόπουλος τόνισε τα εξής:

«Έχω εδώ ένα dvd (το καταθέτει στα πρακτικά) που έχει απόσπασμα από την συνέντευξη που έδωσε ο πρωθυπουργος στην γερμανική Bild και είπε: «θα κλείσουμε τα λιγνιτωρυχεία στην Β. Ελλάδα. ΟΙ κάτοικοι που εργάζονται εκεί θα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά». Και εγώ ρωτάω: τι να κάνουν οι άνθρωποι; Να πάμε στην Αλβανία να δουλέψουν; Επίσης στην ίδια συνέντευξη ο πρωθυπουργός είπε: «και βέβαια θα επωφεληθούν γερμανικές εταιρείες από το κλείσιμο των λιγνιτωρυχείων». Με θλίβει όμως να βλέπω τον πρωθυπουργό να χαίρεται και να επαίρεται γιατί θα κερδίσουν οι Γερμανοί.»

http://www.facebook.com/voicenews.gr/videos/846609765848497/?v=846609765848497

 

 

 

Shares