Τρίτη , 12 Νοέμβριος 2019
Τελευταία Νέα

Το «έγκλημα» να είσαι Χριστιανός στο Λίβανο-Μαρτυρία που κόβει την ανάσα…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ανατριχίλα, αηδία, θλίψη και πόνος είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που σου δημιουργούνται μόλις ακούσεις αυτά που έχει να διηγηθεί η χριστιανή από το Λίβανο…

…εν ονόματι Brigitte Gabriel για τις φρικαλεότητες των μουσουλμάνων στο άλλοτε ένδοξο Λίβανο ή αλλιώς Παρίσι της Μέσης Ανατολής όπως συνήθιζαν να το αποκαλούν οι λιβανέζοι τουλάχιστον μέχρι τον εμφύλιο του 1975.

Ο εμφύλιος του 1975 δεν αποτελεί ένα τυχαίο ορόσημο αλλά το σημαντικότερο ιστορικό συμβάν πού σηματοδότησε την αρχή του τέλους για τη χριστιανική πλειονότητα του Λιβάνου στη Μέση Ανατολή. Αξίζει να σημειωθεί πως οι ι χριστιανοί του Λιβάνου πριν τον εμφύλιο του 1975 άγγιζαν το ποσοστό του 65% ενώ σήμερα και μετά την εισροή του τρίτου κύματος των Παλαιστινίων το ποσοστό των χριστιανών δεν αγγίζει ούτε το 20%.

Η συγκεκριμένη χριστιανή που θα παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω,εκτός των κακουχιών τις οποίες βίωσε η ίδια, αφηγείται στην ουσία το χρονικό της μεθοδευμένης εξάλειψης του χριστιανικού ορθόδοξου στοιχείου στην Μέση Ανατολή από τους μουσουλμάνους. Μεταξύ άλλων αναφέρει πως οι χριστιανοί με γνώμονα Την ευσπλαχνία και τη μεγαλοψυχία που τους διακατείχε σε συνδυασμό με το εκ των υστέρων λάθος των ανοιχτών συνόρων δέχτηκαν, περιέθαλψαν, μόρφωσαν και κοντολογίς ενσωμάτωσαν πλήρως το μουσουλμανικό στοιχείο στον στον χριστιανικό και δημοκρατικό Λίβανο.

Ωστόσο, ο συνδυασμός της Χριστιανικής ευσπλαχνίας και του δημοκρατικού φρονήματος, ήταν ένας ολέθριος συνδυασμός για τον Λίβανο καθώς οι Μουσουλμάνοι που εισχώρησαν και βοηθήθηκαν από τη χριστιανική κοινότητα έτσι ώστε να ενσωματωθούν και να διεκδικήσουν κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, εκμεταλλεύτηκαν τα ίδια τα όπλα του Λιβάνου και τα έστρεψαν εναντίον των χριστιανών. Από τη στιγμή που διεκδίκησαν αυτά που ήθελαν( υποβοηθούμενη φυσικά από τη χριστιανική κοινότητα) και σε συνδυασμό με τον ραγδαίο αριθμό γεννήσεων που έχουν οι Μουσουλμάνοι, ξεκίνησαν αυτό που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα! Ξεκίνησαν να μπαίνουν στα σπίτια και στα καταφύγια των χριστιανών και να ξεκληρίζουν ολόκληρες οικογένειες( οικογένειες οι οποίες μέχρι πρότινος τους βοηθούσαν να ενσωματωθούν) με τους πιο φρικιαστικούς τρόπους που μπορεί να φανταστεί ο ανθρώπινος νους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μαρτυρία της συγκεκριμένης χριστιανής, όπου αναφέρει ότι έδεναν τα πόδια των παιδιών στα πόδια της μητέρας και του πατέρα αντίστοιχα και αποτραβούσαν τους γονείς έτσι ώστε να σκιστεί το παιδί στη μέση.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ  ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Θεωρείτε λοιπόν ότι δεν υπάρχει τίποτα γνώριμο στην ιστορία χριστιανών του Λιβάνου; Θεωρείται ότι δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο συμπεριφοράς το οποίο ακολουθούν πιστά οι μουσουλμάνοι; Θεωρείται ότι μετά την ενσωμάτωση των ξενικών στοιχείων σε συνδυασμό με το ραγδαίο αριθμό γεννήσεων τους, η Ελλάδα είναι απίθανο να αντιμετωπίσει μία ανάλογη κατάσταση; Τα συμπεράσματα δικά σας…

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares