Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το δημογραφικό θα «σκοτώσει» την Ελλάδα! Ιδού η Λύση…

Η Ελληνική Λύση το φωνάζει από την πρώτη μέρα ίδρυσης της. Το δημογραφικό είναι η βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Άπαξ και σκάσει, θα οδηγήσει στον όλεθρο το Έθνος και τη χώρα μας.Οι θάνατοι υπερβαίνουν τις γεννήσεις, ενώ η μαζική μετανάστευση των νέων έχει αρνητικά αποτελέσματα στο ΑΕΠ (άρα και στα έσοδα Δημοσίου, Ταμείων κ.λπ.), αλλά και στη μείωση του πληθυσμού.

Σε πρώτη φάση πρέπει να εξεταστεί η δημιουργίας ενός υπουργείου Οικογενείας που θα αναλάβει να αντιμετωπίσει το φλέγον αυτό θέμα.

Το υπουργείο αυτό θα πρέπει το αμεσότερο δυνατόν να ασχοληθεί με την έλλειψη γεννήσεων.Προφανώς και το οικονομικό είναι το μεγάλο αντικίνητρο, όπερ σημαίνει πως μέσω μίας ορθής επιδοματικής πολιτικής μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτό.

Θα πρέπει να υπάρχει επίδομα παιδιού και πιο συγκεκριμένα για όλα τα παιδιά ανθρώπων με την ελληνική ιθαγένεια και με φορολογική διαμονή στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που είναι άνεργα έως το 21ο έτος θα λαμβάνουν το επίδομα αυτό, το οποίο προσδιορίζεται στα 150 ευρώ μηνιαίως για το πρώτο παιδί, 170 ευρώ για το δεύτερο, 190 για το τρίτο και 210 για κάθε παιδί που ακολουθεί. Θα δίδεται είτε άμεσα σε αδύναμες οικογένειες με εισοδήματα κάτω από το ελάχιστο αφορολόγητο όριο ή ως ελάφρυνση φόρου στις υπόλοιπες. Θα εξετάζεται τι συμφέρει καλύτερα.

Ως προς το Ασφαλιστικό, με το οποίο το δημογραφικό είναι άμεσα συνδεδεμένο, θα πρέπει να γίνει ειδική μνεία καθώς είναι σαφές (με τα τωρινά δεδομένα) πως τα Ταμεία δεν είναι βιώσιμα.

Από τη στιγμή που ο πληθυσμός γερνάει και θα αυξάνεται ο μέσος όρος ηλικίας (λόγω έλλειψης γεννήσεων), το πρόβλημα των ταμείων είναι άμεσο. Μέχρι να αντιστραφεί η σχέση γεννήσεων/θανάτων και να έχουμε θετικό πρόσημο, θα χρειαστεί χρόνος. Οι συνταξιούχοι όμως έχουν πρόβλημα άμεσα.

Κατά συνέπεια, πρέπει να παταχθεί η «μαύρη» εργασία και να παραχθεί πλούτος, καθώς ούτε οι συνταξιούχοι μπορούν να ζουν με τα ψίχουλα που λαμβάνουν, ούτε οι νέοι να κάνουν παιδιά μόνο με τα επιδόματα. Η αρωγή του κράτους δεν μπορεί να υποκαταστήσει την εργασία που δίνει καλό μισθό.

Αντίθετα προς αυτά, βλέπουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να μιλούν για το δημογραφικό μεν, χωρίς να λένε κάτι δε, απλούστατα διότι δεν έχουν πρόγραμμα, όπως εμείς, στο οποίο έχουν υπολογιστεί οι οικονομικοί παράγοντες.

Όταν εμείς λέμε πως είμαστε η Λύση, το εννοούμε…

του Κυριάκου Βελόπουλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Shares