Τετάρτη , 27 Ιανουαρίου 2021
Τελευταία Νέα

To «χρυσό σμήνος» αποκαθήλωσε το «γκρίζο λύκο» – Αυτό είναι το νέο όπλο της USAF… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) εγκαταλείπει μια και καλή τους «Γκρίζους Λύκους», ένα πρόγραμμα ανάπτυξης πυραύλων cruise, και στρέφει την χρηματοδότηση της προς το «Χρυσό Σμήνος».

Ο γενικός γραμματέας Anthony Genatempo, υπεύθυνος του προγράμματος, δήλωσε σε συνέντευξή του στο συνέδριο του «Κέντρου Διαχείρισης Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας» ότι «οι παγκόσμιες στρατιωτικές απαιτήσεις καλούν για νέα φουτουριστικά όπλα πολλαπλών χρήσεων και όχι ένα νέο πύραυλο cruise! To Χρυσό Σμήνος (ή Χρυσή Ορδή) είναι ένα μοντέρνο όπλο, σχεδιασμένο για τις σύγχρονες απαιτήσεις του πολέμου, το οποίο θα λειτουργεί όπως οι βόμβες μικρής διαμέτρου I και II».

Το «Χρυσό Σμήνος» θα είναι ένα σύστημα εκτόξευσης τριών πυραύλων το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ενσωματώνει τις τρεις πιο σύγχρονες απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας: ακρίβεια, τεχνητή νοημοσύνη και δικτύωση επικοινωνιών. Οι πύραυλοι θα καθοδηγούνται με ακρίβεια, και ενωμένοι με εσωτερικές επικοινωνιακές συνδέσεις θα αλληλεπιδρούν στον αέρα επαναπροσδιορίζοντας κάθε κατάσταση μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Στα πρότυπα των JASSM
«Φανταστείτε έναν πύραυλο JASSM σε στεροειδή». Το πρότζεκτ των Golden Hordes βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην επιτυχία που είχαν οι πύραυλοι JASSM.

Η ζήτηση για νέα πυραυλικά συστήματα – ιδιαίτερα του τύπου εδάφους – αέρος ή Joint-to-Surface Standoff (JASSM) – είναι τόσο υψηλή που ώθησε τον κατασκευαστή Lockheed Martin να επεκτείνει τον Μάιο το εργοστάσιο παραγωγής τους στην Αλαμπάμα. Η Lockheed εργάζεται επίσης για την αναβάθμιση και την περαιτέρω βελτίωση του πυραύλου.

«Οι πύραυλοι JASSM θα σημειώσουν σημαντική ανάπτυξη, να είστε βέβαιοι», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Lockheed, Ken Possenriede.

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τα έγγραφα απόκτησης δείχνουν ότι το Πεντάγωνο σκοπεύει να αυξήσει την αγορά JASSM από 4.900 τεμάχια σε 7.200. Η αύξηση αυτή αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο αίτημα προϋπολογισμού του Πενταγώνου για το 2020, το οποίο απεστάλη στο Κογκρέσο τον Μάρτιο και αναφέρθηκε και πάλι σε ετήσια αξιολόγηση των προγραμμάτων όπλων που στάλθηκαν στους νομοθέτες την περασμένη εβδομάδα.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να αγοράσει περισσότερους από 1.500 πυραύλους κατά την επόμενη πενταετία και παραπάνω από 2.000 τα επόμενα χρόνια από την πρώτη αγορά, σύμφωνα με τα δημοσιονομικά έγγραφα.
onalert.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares