Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών Ιουνίου: Πότε καταβάλλονται τα επιδόματα και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ…

Μέχρι την Παρασκευή 10 Ιουλίου θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή τον Μάιο…

Χρήματα στους λογαριασμούς τους θα δουν σήμερα 7.835 δικαιούχοι ειδικών κατηγοριών (καλλιτέχνες, δημιουργοί και επαγγελματίες της Τέχνης και του Πολιτισμού), καθώς θα τους πιστωθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Μέχρι την Παρασκευή 10 του μήνα θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τους μπήκαν σε αναστολή τον Μάιο, ασχέτως αν οι επιχειρήσεις τους επαναλειτούργησαν ή ανήκουν στις πληττόμενες βάσει ΚΑΔ, είτε παρέμειναν κλειστές όλο τον Μάιο με κρατική εντολή.

Το διήμερο 27-28 Ιουλίου θα καταβληθεί η ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ στους εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τους τελούσαν σε αναστολή κατά τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο και παρατάθηκε η αναστολή τους για τον μήνα Ιούνιο. Μάλιστα η πληρωμή θα γίνει αυτόματα, δίχως να απαιτείται καμμία ενέργεια εκ μέρους των εργαζομένων, παρά μόνο αν επιθυμούν την τροποποίηση στοιχείων τους (π.χ. ΙΒΑΝ).

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου θα ξεκινήσουν και οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ για τον Μάιο, ενώ οι καταβολές της ειδικής αποζημίωσης του Ιουνίου θα ξεκινήσουν στα μέσα Ιουλίου από τους εργαζόμενους που δεν έχουν επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου και θα γίνονται σταδιακά και σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και τις αρχές Αυγούστου.

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας ορίζει ότι:

Στις 16, 23, 30 Ιουλίου και 6 Αυγούστου θα πληρωθούν οι εποχικοί εργαζόμενοι που:

– δεν έχουν ακόμη επαναπροσληφθεί ή επαναπροσλήφθηκαν μετά την 1η Ιουνίου
– δεν θα επαναπροσληφθούν φέτος καθώς το ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν το 2019 δεν θα επαναλειτουργήσει

Oι καταβολές θα είναι διαδοχικές ανάλογα με τον όγκο των υποβληθεισών δηλώσεων και θα προηγούνται όσοι υποβάλουν νωρίτερα την υπεύθυνη δήλωσή τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.services.gov.gr.

Μονομερή υπεύθυνη δήλωση υποβάλλουν οι εργαζόμενοι με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων είτε για όλο τον μήνα Ιούνιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/6/2020 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Ιουνίου.

Τέλος στις 16 και 17 Ιουλίου θα καταβληθούν από το υπουργείο Εργασίας τα χρήματα στους μισθωτούς που συμμετείχαν κατά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουνίου στο πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, αφού προηγηθούν οι αιτήσεις της Β’ Φάσης στο σύστημα Εργάνη.

Πιο συγκεκριμένα, την επόμενη εβδομάδα θα πιστωθεί η οικονομική ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 60% του μισθού που χάνει ο εργαζόμενος λόγω της μείωσης του ωραρίου του, εφόσον ενταχθεί στον μηχανισμό.

insider.gr/Αγγελική Μαρίνου

Φωτογραφία: Getty Images/Ideal Image

Shares