Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022

Το Bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 14 Ιουλίου

bitcoin

Τα κρυπτονομίσματα κινήθηκαν με τον ίδιο τρόπο που κινήθηκαν οι παγκόσμιες αγορές και υποχώρησαν μετά την προειδοποίηση του Τζερόμ Πάουελ κατά της πρόωρης χαλάρωσης της πολιτικής, με το Bitcoin να βυθίζεται κάτω από τα χαμηλά του στενού εύρους που διαπραγματεύεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το Bitcoin έχασε έως και 3,4% στα 19.947,32 δολάρια το Σάββατο στις 14:40 στη Σιγκαπούρη (τοπική ώρα), πέφτοντας κάτω από τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τις 14 Ιουλίου και επεκτείνοντας την πτώση του φέτος στο 57%, όπως μετέδωσε το Bloomberg. Την τελευταία εβδομάδα διαπραγματευόταν σε ένα εύρος μεταξύ αυτού του επιπέδου και περίπου 22.000 δολαρίων. Αυτήν την ώρα διαπραγματεύεται στα 20.145 δολάρια.

“Η παραδοχή του Πάουελ ότι θα υπάρξει πόνος προτού υπάρξει ανακούφιση είναι μάλλον γερακίσια”, δήλωσε ο Τζος Όλσεβιτς, επικεφαλής έρευνας στη διαχειρίστρια εταιρεία κεφαλαίων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Valkyrie Investments.

Το Ethereum διολίσθησε έως και 5,5% στα 1.471,41 δολάρια. Τα Solana και Avalanche υποχώρησαν κατά 6,4% και 6,9%.

Ακόμα κι έτσι, ορισμένοι αναλυτές λένε ότι το πρόσφατο μοτίβο διαπραγμάτευσης παρουσιάζει μια ευκαιρία αγοράς:

– Η CryptoQuant ανέφερε σε έκθεσή της την Πέμπτη: “Οι μετρήσεις σηματοδοτούν ότι η τιμή βρίσκεται στη ζώνη συσσώρευσης, η οποία ιστορικά αποτελεί σχηματισμό πυθμένα της αγοράς και επένδυση αξίας”.

– “Η διάσπαση της Παρασκευής φαίνεται σημαντική και αρνητική βραχυπρόθεσμα, αλλά θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με ευκαιρίες αγοράς μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς οι κύκλοι παραμένουν ανοδικοί και προβλέπουν υψηλότερες τιμές μέχρι τον Νοέμβριο του 2022”, δήλωσε ο Mark Newton, τεχνικός στρατηγικός της Fundstrat, σε σημείωμά του την Παρασκευή.

Ο Πάουελ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σηματοδότησε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ είναι πιθανό να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και να τα αφήσει αυξημένα για κάποιο χρονικό διάστημα για να πατάξει τον πληθωρισμό, και απώθησε κάθε ιδέα ότι η Fed θα αντιστρέψει σύντομα την πορεία της.

Τα χαμηλά επιτόκια θεωρούνται ως ένας από τους καταλύτες για την ώθηση των επενδυτών στα κρυπτονομίσματα κατά τη διάρκεια του κλειδώματος της Covid.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares