Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Το απολυτό δράμα στη Ιταλία: «Μελλοθάνατοι ζητούν αποχαιρετισμό με βιντεοκλήση», αναφέρει διευθύντρια νοσοκομείου….

Κορωνοϊός: Διαβάστε την δραματική περιγραφή της διευθύντριας του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο Φραντσέσκα Κοντελάρο


Ο κορωνοϊός αλλάζει ακόμη και τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι – που έχουν προσβληθεί από τον ιό και φοβούνται ότι θα πεθάνουν – επιλέγουν να επικοινωνήσουν, ίσως και για τελευταία φορά, με τους οικείους τους.

Η διευθύντρια του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο Φραντσέσκα Κοντελάρο μέσα από μαρτυρία της στην ιταλική εφημερίδα Il Giornale, αποκαλύπτει τον διακαή πόθο μελλοθάνατων να πουν το τελευταίο αντίο στους δικούς τους ανθρώπους.

 

Η μαρτυρία της διευθύντριας του νοσοκομείου San Carlo Borromeo στο Μιλάνο Φραντσέσκα Κοντελάρο διευθύνει το νοσοκομείο που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης του κορωνοϊο.

«Οι ασθενείς με κορωνοϊό που συνειδητοποιούν πως δεν έχουν άλλο χρόνο ζωής παρακαλούν το ιατρικό προσωπικό να αποχαιρετήσουν τους αγαπημένους τους. Αυτό είναι το πιο δραματικό. Να βλέπεις τους ασθενείς να πεθαίνουν μόνοι τους, χωρίς να μπορούν να ακουμπήσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Μας παρακαλούν να αποχαιρετήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους», δήλωσε η Δρ Καντελάρο στην εφημερίδα Il Giornale.

«Όταν πρόκειται να πεθάνουν, το διαισθάνονται», πρόσθεσε. «Έχουν διαύγεια πνεύματος. Δεν χάνουν τις αισθήσεις τους. Είναι σαν να πνίγονται. Το νιώθουν αυτοί και εμείς το καταλαβαίνουμε. Είναι η πιο δύσκολη στιγμή». Οι περισσότεροι από τους 16.000 που έχουν μολυνθεί στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι – και συχνά ο μόνος τρόπος να τους αποχαιρετήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα είναι μέσω τηλεφωνικής κλήσης βίντεο λέει η Καντελάρο.

Όπως η ίδια περιγράφει, το μεγαλύτερο ποσοστό νεκρών στην Ιταλία είναι ηλικιωμένοι, οι οποίοι ζητούν να αποχαιρετήσουν τους δικούς τους με βίντεοκλήση.

 

pentapostagma

Shares