Τετάρτη , 21 Οκτωβρίου 2020
Τελευταία Νέα

To τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης υπακούει τον Ερντογάν! Πρωτοφανής πρόκληση…

To τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης υπακούει τον Ερντογάν! Πρωτοφανής πρόκληση…

Προκαλεί ανοιχτά το To τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας πιστά την «εμπρηστική» και προκλητική γραμμή του Ρ.Τ. Ερντογάν.

Με ανακοίνωση του, το προξενείο χαρακτηρίζει «ομοεθνείς», δηλαδή Τούρκους, τα μέλη της Μουσουλμανικής Μειονότητας Θράκης, κάτι που και ο ίδιος ο πρόεδρος είχε απευθυνόμενος σε πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κομοτηνή τον περασμένο Δεκέμβριο.

Την περασμένη Παρασκευή 23 Μαρτίου, το διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου Νέων Φοιτητών Λάρισας επισκέφτηκε τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο Orhan Yalman Okan στη Θεσσαλονίκη. Ο Ομιλος Νέων Φοιτητών(ΟΝΦ) είναι ένας φοιτητικός φορέας, που δραστηριοποιείται στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ υπό την αιγίδα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ).

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Προξενείου της Τουρκίας την αναμνηστική φωτογραφία των φοιτητών, που ανήκουν στη μουσουλμανική μειονότητα, μαζί με τον Τούρκο Γενικό Πρόξενο, μπροστά στην φωτογραφία του ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας, Κεμάλ Ατατούρκ, με φόντο την τουρκική σημαία συνοδεύει το ακόλουθο κείμενο:

«O Πρόεδρος του Ομίλου Νέων Φοιτητών Λάρισας, ο οποίος ανήκει στους ομοεθνείς φοιτητές που σπουδάζουν στην Λάρισα, Ünal Molla Şakir, ο Αντιπρόεδρος Birol Mümin και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου Necdet Necdetoğlu και Ali Hüseyin επισκέφτηκαν τον Γενικό Πρόξενο μας».

Larissa’daki soydaş üniversite öğrencilerimize ait, Genç Akademisyenler Topluluğu Larissa Şubesi Başkanı Ünal Molla…

Posted by T.C. Selanik Başkonsolosluğu on Freitag, 23. März 2018

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares