Σάββατο , 26 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

TO ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις και “μπόνους” 400 ευρώ από τους φόρους…

TO ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΞΙΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!Αυξήσεις σε μισθούς – συντάξεις και “μπόνους” 400 ευρώ από τους φόρους...

– Σχέδιο για μικρές μηνιαίες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις – Την αύξηση θα δουν όλοι οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – Πως θα προκύψει η μείωση φόρου ως και 400 ευρώ τον χρόνο – Ρελάνς της κυβέρνησης που… μυρίζει εκλογές

Διπλό… χτύπημα ετοιμάζει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια αντιστροφής της φορο-λαίλαπας που πλήττει μισθούς και συντάξεις. Υπάρχουν διαρροές που αναφέρονται σε μικρές αυξήσεις οι οποίες αφορούν όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τόσο στον ιδιωτικό, όσο και στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα η κυβέρνηση σχεδιάζει και μείωση του φόρου εισοδήματος που θα φέρει ανάσα ως και 400 ευρώ τον χρόνο.
Οι διαρροές από το οικονομικό επιτελείο περιγράφουν ένα μεγάλο πακέτο ύψους 700.000.000 ευρώ το οποίο θα διατεθεί από το υπερπλεόνασμα του 2019. Τα χρήματα αυτά φαίνεται ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να τα… διαγράψει από τον σχεδιασμό του προϋπολογισμού και να τα διαθέσει στους πολίτες. Για την ακρίβεια το σχέδιο που διαρρέεται προβλέπει να μην τα εισπράξει ποτά.

Ποιο είναι επί της ουσίας το σχέδιο, το οποίο μένει να αποδειχθεί αν θα μείνει στα χαρτιά και σε επίπεδο υποσχέσεων ή θα γίνει πραγματικότητα…
Το σχέδιο έχει δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος περιλαμβάνει μισθωτούς και συνταξιούχους οι οποίοι πληρώνουν εισφορά αλληλεγγύης. Με βάση το σενάριο που διαρρέει η κυβέρνηση θα υπάρξει μείωση των συντελεστών της εισφοράς για τα εισοδήματα ως 30.000 ευρώ. Εάν συμβεί αυτό τότε μισθοί και συντάξεις εμμέσως θα αυξηθούν, καθώς η μηνιαία παρακράτηση θα μειωθεί.

Το δεύτερο σκέλος προβλέπει μείωση του φορολογικού συντελεστή στην κλίμακα φορολόγησης φυσικών προσώπων. Η διαρροή λέει ότι ο συντελεστής θα μειωθεί από το 22% που είναι σήμερα στο 20% για τα εισοδήματα ως 20.000 ευρώ. Αν συμβεί αυτό τότε θα υπάρξει φορο – ελάφρυνση ως και 400 ευρώ για τους φορολογούμενους.

Και οι δύο παρεμβάσεις στη φορολογία έχουν σχεδιαστεί για το 2020, ωστόσο το επιτελείο της κυβέρνησης μελετά να τις φέρει νωρίτερα, το 2019, έτσι ώστε να αντισταθμίσουν μέχρις ενός σημείου τις μειώσεις που θα υποστούν από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι, ενώ παράλληλα θα “κουρέψουν” και τις απώλειες από τη μείωση του αφορολόγητου.

Σε κάθε περίπτωση οι παροχολογία θυμίζει εκλογές και σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι οι ενδιαφερόμενοι να κρατούν μικρό καλάθι, καθώς είναι σαφές και από την τελευταία συμφωνία στο Eurogroup ¨οτι τα πάντα περνάνε από την κρησάρα των δανειστών οι οποίοι θα κάνουν τους γνωστούς ελέγχους ανά τρίμηνο…
Newsit

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares