Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Την ώρα που όλα κλείνουν τα F-35 συνεχίζουν! Αντιστέκονται στον κορονοϊό τα stealth μαχητικά….

Την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει ζωές στην Ιταλία, και παρόλο που οι αρχικές πληροφορίες έκανα λόγο για κλείσιμο των εργοστασίων, η Lockheed Martin αποφάσισε πως η παραγωγή των F-35 πρέπει να συνεχίσει κανονικά.

Το lockdown που η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε τη Δευτέρα για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν έχει επηρεάσει το πρόγραμμα του F-35.

Σύμφωνα με τη Lockheed Martin, έως και την ημέρα που ανακοινώθηκε το lockdown, οι εργαζόμενοί της συνέχιζαν να εργάζονται στην Ιταλία. Παρόλα αυτά, οποιοσδήποτε έχει πιθανώς εκτεθεί στον κορονοϊό, υπάρχει οδηγία να εργάζεται από απόσταση.

Με τη σειρά του, το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας παρακολουθεί τις πιθανές επιδράσεις της πανδημίας στις εφοδιαστικές αλυσίδες της πολεμικής βιομηχανίας, ειδικά του προγράμματος F-35, που στηρίζεται σε ένα παγκόσμιο δίκτυο προμηθευτών. «Μέχρι τώρα έχει υπάρξει μικρή αναστάτωση, το πρόγραμμα όμως δεν μπορεί να σταματήσει», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Ντέιβιντ Νόρκιστ, «αν το φαινόμενο συνεχιστεί και επεκταθεί, τότε θα δούμε πιθανώς μερικά ζητήματα». Υπεύθυνη για το θέμα έχει οριστεί η υφυπουργός Άμυνας Έλλεν Λόρντ.

Όπως μεταδίδει το «Defense News», οι ΗΠΑ ανησυχούν για την εξάπλωση της ασθένειας στις συμμαχικές χώρες και προσπαθούν μελετήσουν τις δυνητικές συνέπειες. Στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου υπάρχει γραμμή τελικής συναρμολόγησης και ελέγχου, εξετάζεται αν ο ρυθμός παραγωγής συνεχίζεται σύμφωνα με το πλάνο. Το ίδιο ερώτημα επαναλαμβάνεται για τις ιταλικές εταιρείες που κατασκευάζουν εξαρτήματα για το σύνολο των F-35.

 

onalert.gr

Shares