Παρασκευή , 27 Ιανουαρίου 2023

Την κορυφαία θέση κατακτά 9χρονη Ελληνίδα σε τουρνουά σκάκι – Ήχησε ο εθνικός ύμνος στη Τουρκία!

H εννιάχρονη Μαρία Λάμπου που αναδείχθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα κορίτσια κάτω των 10 ετών στο Πανευρωπαϊκό Νεανικό Πρωτάθλημα Σκακιού στην Αττάλεια της Τουρκιας.

Η μικρή μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού, όμως, το κατάφερε, καθώς ξεπέρασε όλους τους γύρους του Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Παίδων Κορασίδων που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας τον περασμένο Νοέμβριο και κατέκτησε την πρώτη θέση μεταξύ των συνομηλίκων της.

Το σκάκι είναι μέρος της καθημερινότητάς της από το νηπιαγωγείο και όπως αναφέρει με υπερηφάνεια ο πρώτος της προπονητής, κύριος Ιωάννης Παναγάκος, η ίδια δεν έχει μόνο το ταλέντο, αλλά και τη διάθεση να εργαστεί πραγματικά σκληρά, για ώρες, ώστε να νιώθει σίγουρη και πανέτοιμη να αντιμετωπίσει στη σκακιέρα της οποιονδήποτε αντίπαλο. Άλλωστε, πάντα μαζί της στους αγώνες της έχει ένα από τα αγαπημένα της αρκουδάκια, να τη συντροφεύει και να τη στηρίζει, καθώς αφοσιώνεται στο παιχνίδι της.

Η στιγμή που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου του πρωταθλήματος της Αττάλειας, με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος και το κύπελλο της νικήτριας στα χέρια, γέμισε χαρά και περηφάνεια τη μικρή Μαριάντα και την οικογένειά της, που τη στηρίζει με κάθε τρόπο. Άλλωστε και ο μικρότερος αδερφός της παίζει σκάκι και διαγωνίζεται με επίσης μεγάλες επιτυχίες στα πρωταθλήματα που συμμετέχει.

pagenews.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares