Τετάρτη , 29 Ιουνίου 2022

Την αποστόμωσε την πολιτική ηγεσία στην σημερινή ομιλία ο Κυριάκος Βελόπουλος στην Χαλκίδα

Πολιτική “τάπα” αποτέλεσε στο…στόμα της πολιτικής ηγεσίας, η διακεκριμένη καυστική ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου στην Χαλκίδα, μιλώντας για τις πρόσφατες εξελίξεις, αλλά και παρουσιάζοντας εναλλακτικές προτάσεις.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ξεκίνησε δυναμικά με το σύνθημα: “ΕΞΩ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ” με αφορμή τα πρόσφατα σκηνικά που αντίκρισε το πανελλήνιο χθες (26/05) στο ΑΠΘ, ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς. Ο ίδιος κατέκρινε το πονηρό νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο θα “καταργήσει” τις κομματικές παρατάξεις, αλλά θα μένει η κομματικοποιημένη ατμόσφαιρα στους “ανεξάρτητους” υποψηφίους της ενιαίας λίστας φοιτητών. Παράλληλα τόνισε ότι δεν έχουν θέση πολιτικές δραστηριότητες εντός χώρων μελέτης και έρευνας και πως πρέπει να αξιολογούνται αξιοκρατικά οι καθηγητές.

Κατόπιν αναφέρθηκε και στις ανεμογεννήτριες, καθώς πλησιάζει το καλοκαίρι και μνήμες “ξυπνούν” από εκείνο το μαύρο καλοκαίρι στην Εύβοια. Ο ίδιος ο κ. Βελόπουλος από το 2019 είχε προειδοποιήσει ότι η Εύβοια είναι ευάλωτη σε φυσικές καταστροφές, ενώ έως και σήμερα δεν σταματούν οι καχυποψίες του για την τοποθέτηση ανεμογεννητριών εντός των καμμένων της Εύβοιας. Μάλιστα, στην ομιλία του έκανε σύγκριση με χώρα, η οποία εξαρτάται με ανανεώσιμες πηγές ενέργειες, υπογραμμίζοντας  διακριτικά ότι δεν παράγει αρκετή ενέργεια για να καλύψει τις ανάγκες της και παράλληλα πως τα υλικά δεν είναι ανακυκλώσιμα και μολύνουν θανάσιμα την βιοποικιλότητα.

Καμένη γη στην Εύβοια - Η πρώτη χαρτογράφηση της περιοχή - ΤΑ ΝΕΑ

Κρανίου τόπος η Εύβοια: Εναέριες εικόνες από τη μεγάλη καταστροφή - 1,2 εκατ. στρέμματα καμένα σε όλη την Ελλάδα

Στο εξώφυλλο του Time η συγκλονιστική φωτογραφία από την Εύβοια - nassosblog.gr

Ανεμογεννήτρια για σπίτι τιμή και τρόπος λειτουργίας

Επιπλέον έφερε και άλλες θεματικές, όπως η επισιτιστική κρίση, το μεγάλο ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, καθώς και παρουσίασε ανά θεματική της ομιλίας και από μερικές εναλλακτικές προτάσεις από το 400σέλιδο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύση.

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares