Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Τιμωρώντας την Τουρκία»: Οριστικό μπλόκο των ΗΠΑ στα F-35….

Oριστικό μπλόκο στην πώληση μαχητικών F-35 στην Τουρκία βάζουν οι ΗΠΑ ως αντίποινα στην απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S-400.

Την επισημοποίηση της απόφασης να τιμωρηθεί η Τουρκία για την απόφαση αγοράς ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-400 λαμβάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Με διακομματική συμφωνία των επιτροπών άμυνας της αμερικανικής Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων απαγορεύεται η πώληση των αμερικανικών μαχητικών F-35 στην Τουρκία.

«Punishing Turkey»
«Τιμωρώντας την Τουρκία», σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters η NDAA (National Defense Authorization Act) εκφράζει την αίσθηση του Κογκρέσου ότι η απόκτηση από την Τουρκία του ρωσικού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας S-400, το οποίο η Ουάσιγκτον αναφέρει ότι δεν είναι συμβατό με τις άμυνες του ΝΑΤΟ και απειλεί τα F-35, αποτελεί σημαντική συναλλαγή σύμφωνα με το νόμο περί κυρώσεων των ΗΠΑ.

Η Τουρκία, περιμένοντας εδώ και καιρό την απόφαση να επισημοποιηθεί, έχει ήδη ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία για την πιθανή αγορά μαχητικών αεροσκαφών. Παρόλα αυτά το όνειρο του Ερντογάν είναι η χώρα του κάποια στιγμή να καταστεί εξοπλιστικά αυτάρεσκη κατασκευάζοντας τα δικά της αεροσκάφη.

 

onalert.gr

Shares