Σάββατο , 24 Οκτωβρίου 2020

ΤΙΜΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ! Ακριβότερο και πιο αργό το internet στην Ελλάδα σε σύγκριση με την ΕΕ…

ΤΙΜΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟΥ-ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΖΙΜΠΑΜΠΟΥΕ! Ακριβότερο και πιο αργό το internet στην Ελλάδα σε σύγκριση με την ΕΕ...

Μία νέα έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή αποκαλύπτει πως η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις χώρες με τις πιο ακριβές χρεώσεις internet για σταθερές γραμμές και από τις πιο αργές. Συγκεκριμένα, μόνο το Βέλγιο μας ξεπερνά σε κόστος.

Όπως διαβάζουμε στο unboxoholics.com Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως οι χώρες με τις πιο αργές συνδέσεις είναι και αυτές με τις υψηλότερες χρεώσεις. Η ταχύτητα των συνδέσεων επίσης δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι, αφού οι πάροχοι σε Ελλάδα και Κύπρο δεν μπορούσαν να προσφέρουν ταχύτητες άνω των 200Mbps μέχρι το τέλος του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα στα πιο ακριβά πακέτα των 100 και 200Mbps, οι τιμές στην Ελλάδα είναι από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, με ένα double play πακέτο internet και τηλεόρασης και ταχύτητα 100Mbps να ξεπερνά τα €90 το μήνα, τη στιγμή που ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στα €43,7.

Τα στοιχεία για τη μελέτη αντλήθηκαν τον Οκτώβριο του 2018 από τους παρόχους OTE, Vodafone, Wind και Forthnet.

Να θυμίσουμε πως ο Κ.Βελόπουλος έχει επανηλειμμένα στηλιτεύσει το γεγονός αυτό κι έχει τονίσει πως η ανάπτυξη δεν πρόκειται να έρθει αν δεν υπάρξουν πραγματικές επενδύσεις στον τομέα των υποδομών.

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares