Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Τηλεοπτικές άδειες: Δεν θα απολογηθεί ο Νίκος Παππάς

Με την κατάθεση του εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, συνεχίστηκε το Ειδικό Δικαστήριο με κατηγορούμενους τον Νίκο Παππά και τον Χρήστο Καλογρίτσα για όσα έλαβαν χώρα στα πλαίσια του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016.

Ο Κώστας Βαξεβάνης υποστήριξε ότι η έκδοση της εφημερίδας του δε χρηματοδοτήθηκε με τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής επιστολής που είχε καταθέσει η εταιρία του Ι. Καλογρίτσα για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Από την πρώτη ημέρα έκδοσης η εφημερίδα δέχθηκε πυρά, δολοφονία χαρακτήρα, προσπάθεια ενοχοποίησης, σύνδεση με χρήμα που διακινείτο υπόγεια και ο λόγος ήταν ότι από την πρώτη μέρα η εφημερίδα ήταν πάρα πολύ ενοχλητική με δημοσιεύματα για το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού και της συζύγου του, τον Γιάννη Στουρνάρα κλπ. Το πρώτο επιχείρημα ήταν ότι η εφημερίδα εκδόθηκε από τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα. Στη συνέχεια το δεύτερο επιχείρημα ήταν ότι αυτή η εφημερίδα έγινε με τα 3 εκατομμύριά ευρώ των Χούρι. Μόνο που αυτά τα χρήματα αποδεσμεύτηκαν τον Ιανουάριο του 2017 και διοχετεύτηκαν σε λογαριασμούς του Καλογρίτσα και των εταιρειών του, είναι κάτι που το επιβεβαίωσε και ο κ .Στουρνάρας» ανέφερε στην κατάθεση του ο κ. Βαξεβάνης.

Ο εκδότης σήμερα και διευθυντής το 2016 της εφημερίδας Documento περιέγραψε ότι ανάμεσα στους επενδυτές που τον πλησίασαν για την έκδοση της εφημερίδας ήταν και ο Χρήστος Καλογρίτσας με τον οποίο κατέληξαν τελικά να είναι ο εκδότης.

«Υπογράψαμε ένα συμφωνητικό ότι σε επτά μήνες εφόσον όλα πάνε καλά, εγώ θα δεχθώ να μπω μέτοχος, θα του παραχωρήσω το 50% του τίτλου κι θα γίνουμε συνεταίροι» περιέγραψε ο μάρτυρας, σημειώνοντας στη συνέχεια ότι ήδη από το δεύτερο φύλλο υπήρξαν διαφωνίες με το Χρ. Καλογρίτσα για δημοσιεύματα για τον Γ. Στουρνάρα, τον Κ. Μητσοτάκη και τον Δ. Αβραμόπουλο.

«Λίγες μέρες μετά το δημοσίευμα για τον Αβραμόπουλο, τον Ιανουάριο του 2017 διαβάζω στον Βηματοδότη ότι ο Χρ.Καλογρίτσας συναντήθηκε με τον Στουρνάρα στην ΤτΕ. Δηλαδή, ο ελεγχόμενος για βοσκοτόπια και τα δάνεια της Αττικής και μηνυόμενος από τον Στουρνάρα συναντήθηκε με τον διώκτη του. Μου μπήκαν ψύλλοι στα αυτιά και έμαθα ότι η συνάντηση είχε θέμα να κλείσει το Documento. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα «τι είναι αυτά που κάνεις;» Του είπα ότι εγώ αποχωρώ και θα ζητήσω αποζημίωση. Μου απάντησε ότι εκείνος θα φύγει από και δεν χρειάζεται να πάμε στα δικαστήρια και θα μου αφήσει ως αποζημίωση τα έπιπλα, τα γραφεία κλπ. κι εκείνος θα εισέπραττε τη διαφήμιση. Υπογράψαμε ιδιωτικό συμφωνητικό. Από τότε αρχίζει η φιλολογία των 3 εκατομμυρίων. Τώρα ο κ.Καλογρίτσας μια χαρά τα έχει βρει με την Κυβέρνηση και εξυπηρετεί το αφήγημά της» τόνισε ο κ. Βαξεβάνης.

O μάρτυρας ανέφερε ότι δεν τον προσέγγισε ο πρώην υπουργός, Νίκος Παππάς, για την έκδοση της εφημερίδας ενώ τόνισε ότι δεν υπήρξε τρίτος να μεσολάβησε στην επαφή του με τον κ.Καλογρίτσα.

«Από όσο γνωρίζω δεν υπήρξε παρέμβαση Παππά προς τον Καλογρίτσα, ούτε μου είχε μεταφέρει ο Καλογρίτσα ς ότι ακούει προστάγματα Παππά ή οποιουδήποτε τρίτου προσώπου , ότι δηλαδή δεχόταν εντολές ή ότι ο υπουργός έδινε τέτοιες εντολές» τόνισε ο κ. Βαξεβάνης απαντώντας σε ερωτήσεις του αναπληρωτή εισαγγελέα.

 

Η απολογία Παππά
Ο κατηγορούμενος, πρώην υπουργός Επικρατείας, όπως γνωστοποίησαν οι δικηγόροι του στο Ειδικό Δικαστήριο, δε θα απολογηθεί ενώπιον των δικαστών.

«Ο Νίκος Παππάς δεν θα έρθει, θα απολογηθεί δι’ ημών» ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην υπουργού Γιάννης Μαντζουράνης. Παράλληλα, η υπεράσπιση Παππά ζήτησε να κληθεί ως μάρτυρας και ο γιος του Χρήστου Καλογρίτσα.

«Ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας έχει άμεση προσωπική συμμετοχή σε όλες τις διαδικασίες του διαγωνισμού, να κληθεί να καταθέσει για να ξεκαθαριστεί εάν ο γιος ήταν μπροστινός του πατέρα ή το ανάποδο. Πάντως, αυτός είναι που έχει υπογράψει όλα τα χαρτιά» ανέφερε ο κ. Μαντζουράνης. Η πλευρά του επιχειρηματία δεν αντέλεξε, όμως σημείωσε ότι εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα ζητήσει την κλήτευση άλλων τριών μαρτύρων ενώ και η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, εισηγήθηκε την κλήση του μάρτυρα.

 

newsIT.gr

Shares