Τετάρτη , 23 Σεπτεμβρίου 2020
Τελευταία Νέα

Τηλεδιάσκεψη: Απόσταση ασφαλείας μόνο για τον Ρ.Τ.Ερντογάν – Οι υπόλοιποι… «σαρδέλες»…

Τηλεδιάσκεψη: Απόσταση ασφαλείας μόνο για τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Οι υπόλοιποι... «σαρδέλες»...

Όπως είναι γνωστό, προκειμένου να μειωθεί η περίπτωση να μεταδοθεί ο κορωνοϊός, όλοι μεταξύ μας πρέπει να έχουμε μια απόσταση ασφαλείας τουλάχιστον 2 μέτρων. Κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη που είχε όμως ο Ρ.Τ.Ερντογάν με την Ά.Μέρκελ, τον Ε.Μακρόν και τον Μπ.Τζόνσον δε παρατηρήθηκε να… τηρείται το μέτρο αυτό. Αξίζει να σημειωθεί, πως την «απόσταση ασφαλείας» είχε μόνο ο Τούρκος πρόεδρος ενώ όλοι οι άλλοι ήταν σα… «σαρδέλες» ο ένας δίπλα στον άλλον.

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική προεδρία είναι χαρακτηριστικές. Ο Ερντογάν καθισμένος στην «κεφαλή» του τραπεζιού, έχει ικανή απόσταση από τους υπουργούς και τους συνεργάτες του που κάθονται στις δυο πλευρές του τραπεζιού, ανάμεσά τους οι υπουργοί Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ και το «δεξί χέρι» του Τούρκου προέδρου, Ιμπραήλ Καλίν.
Τηλεδιάσκεψη: Απόσταση ασφαλείας μόνο για τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Οι υπόλοιποι... «σαρδέλες»...

Σε ό,τι έχει να κάνει με όσα συζητήθηκαν, σε αυτά δεν περιλαμβάνεται ο Έβρος. 75 λεπτά κράτησε η τηλεδιάσκεψη, όπως είπε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Βέβαια, αν σε αυτό υπολογίσουμε και την ώρα που χρειάζεται για τη μετάφραση, τότε η συζήτηση κράτησε σχεδόν μια ώρα.

Ο Ερντογάν, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter (!), πέρα από τις φωτογραφίες, ανέβασε και το τι συζητήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας, τον πρόεδρο της Γαλλίας και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.
Τηλεδιάσκεψη: Απόσταση ασφαλείας μόνο για τον Ρ.Τ.Ερντογάν - Οι υπόλοιποι... «σαρδέλες»...

«Βρήκαμε την ευκαιρία να αξιολογήσουμε εκτενώς πολλά θέματα, όπως την καταπολέμηση του κορωνοϊού και την ανθρωπιστική κατάσταση στο Ιντλίμπ της Συρίας, λύσεις για την κρίση στη Συρία, το ζήτημα αιτούντων άσυλο και τις σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ», ανέφερε ο Ερντογάν. Κουβέντα για τον Έβρο ιδιαίτερα δεν είπε.

«Σε αυτή τη δύσκολη διαδικασία που βιώνουμε σε περιφερειακό και παγκόσμιο επίπεδο, θα δραστηριοποιήσουμε πιο ενεργά τους μηχανισμούς διπλωματίας και συνεργασίας και θα συνεχίσουμε με αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας να επιλύσουμε τα προβλήματα το συντομότερο δυνατό» προσέθεσε.

πηγή

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares