Πέμπτη , 5 Αυγούστου 2021

Τι .. «ξέχασε» η Κυβέρνηση…

Διαγγέλματα επί διαγγελμάτων, μέτρα επί μέτρων, Π.Ν.Π επί Π.Ν.Π, και πάλι η Κυβέρνηση φαίνεται να γύρισε την πλάτη σε βασικά προβλήματα, σε καίρια θέματα αναφορικά με τον κορωναϊό, την επίδρασή του σε κάποιες κοινωνικές ομάδες, σε κάποιες κατηγορίες επαγγελματιών.

Στο παρόν άρθρο θα προβάλλουμε μερικές μόνο από αυτές τις περιπτώσεις, που μας δείχνουν πως ναι μεν η Κυβέρνηση έκανε προσπάθειες, πλην όμως ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ. Για το λόγο αυτό έμεινε εκτεθειμένη απέναντι σε συμπολίτες μας, οι οποίοι μαζί με την κρίση της «πανδημίας», καλούνται να διαχειριστούν και την έλλειψη της πρόνοιας από πλευράς του κράτους.

Τεράστια αναστάτωση έχει προκληθεί στους κύκλους των εγγεγραμμένων στους καταλόγους και δικαιούχων του επιδόματος ΟΑΕΔ, οι οποίοι αν και λαμβάνουν το επίδομα, έπειτα από απόφαση περί παράτασης καταβολής τους, ωστόσο έχουν μείνει στον αέρα αναφορικά με τα ένσημά τους! Χωρίς ένσημα όμως, δεν θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν το επίδομα ανεργίας την επόμενη χρονιά! Έτσι, ναι μεν επιλύθηκε το παρόν πρόβλημά τους, πλην όμως δημιουργήθηκε κι έμεινε χωρίς πρόνοια το μελλοντικό πρόβλημα. Η Κυβέρνηση σκέφθηκε βραχυπρόθεσμα, έλαβε βιαστικά μέτρα χωρις πρόγραμμα.

Επιπλέον, της προσοχής της Νέας Δημοκρατίας διέλαθαν οι τουριστικού συνοδοί, μια κατ εξοχήν πληττόμενη επαγγελματική κατηγορία, η οποία έχει μείνει μεν χωρίς απασχόληση, αλλά έχει μείνει και χωρίς εισόδημα, καθώς δεν έχει ενταχθεί στις επιδοματικές προβλέψεις της Κυβέρνησης.

Μία ακόμη κατηγορία επαγγελματιών που δεν ξέρουν πώς θα επιλύσουν το πρόβλημα της επιβίωσής τους είναι οι μισθωτές των σχολικών κυλικείων. Οι ως άνω επαγγελματίες, αν και έλαβαν το πρώτο επίδομα Μαρτίου –Απριλίου, και παρά την απόφαση μη επαναλειτουργίας τους για τη φετινή σχολική χρονιά, παρ΄ όλ΄ αυτά δεν έχουν μέχρι σήμερα συμπεριληφθεί στις κατηγορίες των δικαιούχων επιδόματος για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, αλλά και καμία πρόνοια για την τύχη των μισθωμάτων που οφείλουν στους σχολικούς φορείς τους. Οι επαγγελματίες αυτοί έχουν μείνει χωρίς εισόδημα, με υποχρεώσεις να τρέχουν, και χωρίς καμία πρόβλεψη για το αύριο.

Στις προβληματικές περιπτώσεις δεν μπορέι να μην συμπεριληφθούν και οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ακόμα αναμένουν απόφαση επί της αιτήσεώς τους, κι αντίστοιχα μένουν χωρίς πηγή βιοπορισμού. Η κατηγορία αυτή των συμπολιτών μας αγγίζει περί τις 113.000 άτομα και φτάνει το αστρονομικό ποσό των 60.000.000 ευρώ.

Τέλος, δυστυχώς η μεγαλύτερη πληγή στα …κενά της Κυβέρνησης. Η Πρωτογενής Παραγωγή. Καμία πρόβλεψη για αγρότες και κτηνοτρόφους, καμία πρόνοια για την βασικότερη πηγή παραγωγής και πλούτου για τη χώρα μας. Καμία ματιά στο μέλλον, καμία σκέψη για το αύριο, στο οποίο η πρωτογενής παραγωγή ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δυστυχώς η Νέα Δημοκρατία πιάστηκε στη φάκα της… προχειρότητάς της, της έλλειψης σοβαρού σχεδιασμού μπροστά σε μια κρίση που μέλλει να επηρεάσει το αύριο της οικονομίας της χώρας μας.

 

Γερασιμούλα Στάμου

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares