Κυριακή , 29 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Τι θα πληρώσετε για διόδια το 3ήμερο-Αναλυτικά οι τιμές…

Η έξοδος του 3ημέρου ξεκινά. Το Νewsauto.gr έψαξε για εσάς όλες τις τιμές που ισχύουν στους σταθμούς διοδίων της χώρας. Σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος διέλευσης ξεπερνά κάθε όριο…

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι της χώρας έχουν ολοκληρωθεί (με εξαίρεση εκείνον της Κεντρικής Ελλάδος) και έτσι μπορούμε να μιλάμε για ένα ασφαλέστερο οδικό περιβάλλον. Ποιος, άλλωστε, θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι διαφορετικό; Ταυτόχρονα όμως οι νέοι σταθμοί διοδίων αυξάνουν κατά πολύ τον προϋπολογισμό των διακοπών, καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις το κόστος μπορεί να προσεγγίσει εκείνο των καυσίμων που απαιτείται.

Για παράδειγμα, αν ταξιδέψουμε από Αθήνα για Ηγουμενίτσα τα διόδια, μαζί με Αττική Οδό και Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, φτάνουν τα 44,1 ευρώ. Την ίδια στιγμή, αν για παράδειγμα ένα ντίζελ αυτοκίνητο έχει μέση κατανάλωση 6,8 λίτρων/100 χλμ., θα χρειαστεί να πληρώσουμε 44 ευρώ περίπου για τα 470 χιλιόμετρα διαδρομής (μέση τιμή καυσίμου στα 1,4 ευρώ). Στα ίδια επίπεδα βρίσκεται η κατάσταση και στους άλλους αυτοκινητοδρόμους, με την απόσταση Αθήνα-Θεσσαλονίκη να απαιτεί πάνω από 30 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Αυτοκίνητο: 10 συμβουλές για ασφαλές ταξίδι

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις τιμές που ισχύουν σε όλους τους σταθμούς. Ανάλογα με τον τελικό σας προορισμό…βγάλτε το κομπιουτεράκι και υπολογίστε. Αν χρησιμοποιήσετε την Αττική Οδό το κόστος διέλευσης τοποθετείται στα 2,8 ευρώ.

Aθήνα-Πελασγία

Πελασγία-Αιγίνιο

Εγνατία Οδός

Ελευσίνα-Ρίο

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Ιονία Οδός

newsauto.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares