Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Τι θα δούμε στη ρωσική στρατιωτική άσκηση Vostok 2022

Σημειώνεται ότι οι στρατηγικοί ελιγμοί Vostok 2022 θα συγκεντρώσουν πάνω από 50.000 στρατιώτες και περισσότερα από 5.000 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού

Οι ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 που θα διεξαχθούν από 1-7 Σεπτεμβρίου υπό τη διοίκηση του αρχηγού του ρωσικού Γενικού Επιτελείου θα ασκήσουν στρατιωτική ασφάλεια της Ρωσίας και των συμμάχων της εντός της περιοχής ευθύνης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. την Δευτέρα.

«Η άσκηση στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 προβλέπει διάφορα σενάρια επιχειρήσεων από συνδυασμένα όπλα και συμμαχικές δυνάμεις (στρατεύματα) για τη διασφάλιση της στρατιωτικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των συμμάχων της εντός της περιοχής ευθύνης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας», ανέφερε το υπουργείο. μία δήλωση.

Οι ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 θα διεξαχθούν από 1 έως 7 Σεπτεμβρίου υπό τη διοίκηση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου της Ρωσίας Valery Gerasimov για να εξασκηθούν σε αμυντικές και επιθετικές επιχειρήσεις στα Burduny, Goryachiye Klyuchi, Knyaze-Volkonsky, Lagunnoye, Sergeyevsky, Telemba και Uspenovsky. πεδία εκπαίδευσης της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας και σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές της Θάλασσας του Οχότσκ και της Θάλασσας της Ιαπωνίας, διευκρίνισε το υπουργείο.

Οι στρατηγικοί ελιγμοί Vostok 2022 θα συγκεντρώσουν πάνω από 50.000 στρατιώτες και περισσότερα από 5.000 είδη οπλισμού και στρατιωτικού υλικού, ειδικότερα, 140 αεροσκάφη, 60 μαχητικά πλοία, κανονιοφόρους και πλοία υποστήριξης. Το στρατιωτικό σώμα της Ρωσίας στις ασκήσεις θα συμμετάσχει στρατιωτικά κέντρα διοίκησης και στρατεύματα της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, μονάδες της Αερομεταφερόμενης Δύναμης, αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας και στρατιωτικά μεταφορικά αεροσκάφη, ανέφερε.

Οι ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 πρόκειται να κατακτήσουν τις δεξιότητες των διοικητών και των αρχηγείων στην άσκηση διοίκησης και ελέγχου συνδυασμένων όπλων και δυνάμεων συνασπισμού για την απόκρουση επιθετικών πράξεων στην ανατολική κατεύθυνση και στη θαλάσσια ζώνη της Άπω Ανατολής, για αύξηση της συμβατότητας και μεταξύ -λειτουργικότητα των δυνάμεων συμπαράταξης στην από κοινού αντιμετώπιση των στόχων της διατήρησης της ειρήνης, της προστασίας των συμφερόντων και της διασφάλισης της στρατιωτικής ασφάλειας στην ανατολική περιοχή, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οι ελιγμοί θα ελέγξουν επίσης την ετοιμότητα των στρατιωτικών κέντρων διοίκησης για τον σχεδιασμό επιχειρήσεων σε θαλάσσιες περιοχές, διασφαλίζοντας την ολοκληρωμένη υποστήριξη υλικοτεχνικής υποστήριξης, τη διοίκηση και τον έλεγχο των ομάδων μάχης στον πόλεμο, ανέφερε το υπουργείο.

«Τα τακτικά επεισόδια των ασκήσεων στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου [Vostok 2022] βασίζονται σε διάφορα σενάρια πρακτικών επιχειρήσεων από στρατιωτικά σώματα της Ρωσίας και των εταίρων κρατών, με το βασικό στάδιο να διεξάγεται στο πεδίο εξάσκησης Sergeyevsky», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας. .

Συμμετέχοντες Vostok 2022
Οι ναυτικές δυνάμεις του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας θα εξασκηθούν σε κοινές επιχειρήσεις στη Θάλασσα της Ιαπωνίας για να υπερασπιστούν τις θαλάσσιες οδούς και τις περιοχές θαλάσσιας οικονομικής δραστηριότητας και να βοηθήσουν τις χερσαίες δυνάμεις σε θαλάσσιες κατευθύνσεις, ανέφερε το υπουργείο.

Τα στρατεύματα που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 θα ασκήσουν κοινές επιχειρήσεις στη συνοριακή περιοχή σύμφωνα με τη Συνθήκη του 1996 για τα στρατιωτικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που υπογράφηκε από τη Ρωσία, τη Δημοκρατία του Καζακστάν, τη Δημοκρατία του Κιργιζιστάν, τη Δημοκρατία του Το Τατζικιστάν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οι δυνάμεις συνασπισμού που θα ασκήσουν κοινές επιχειρήσεις στις ασκήσεις στρατηγικής διοίκησης και επιτελείου Vostok 2022 θα περιλαμβάνουν επιχειρησιακές ομάδες στρατιωτικών κέντρων διοίκησης, στρατιωτικά σώματα και παρατηρητές από τα κράτη μέλη του Οργανισμού Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας (CSTO), του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO). και άλλα κράτη-εταίροι, όπως το Αζερμπαϊτζάν, η Αλγερία, η Αρμενία, η Λευκορωσία, η Ινδία, το Καζακστάν, η Κιργιζία, η Κίνα, το Λάος, η Νικαράγουα, η Συρία και το Τατζικιστάν, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Με πληροφορίες από tass.com

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares