Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Τί συμβαίνει; Χιλιάδες ΟΠΛΑ και ΧΕΙΡΟΒΟΜΒΙΔΕΣ βρίσκονται ΠΑΡΑΝΟΜΑ στα χέρια Αλβανών…

Το λαθρεμπόριο όπλων στην Αλβανία ανθίζει όπως δείχνουν τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών της χώρας.Σύμφωνα με αλβανικό δημοσίευμα, τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν εν όψει της προσπάθειας για τον έλεγχο των φορητών όπλων, ελαφρύ οπλισμού, πυρομαχικών και εκρηκτικών για την περίοδο 2019-2024 και του σχεδίου δράσης 2019-2021, δείχνουν ότι η διακίνηση τους γίνεται κυρίως μέσω των χερσαίων συνόρων από άτομα ηλικίας 16 έως 45 ετών.

«Σε γενικές γραμμές στις περιπτώσεις αυτές, τα πυροβόλα όπλα διακινούνται από τα χερσαία σύνορα κρυμμένα σε οχήματα, λεωφορεία, φορτηγά, Ι.Χ. ή μεταφέρονται από άτομα που διασχίζουν παράνομα τα σύνορα.

Από τις υποθέσεις που διερευνήθηκαν, συνάγεται το συμπέρασμα ότι η διακίνηση πυροβόλων όπλων γίνεται σε μικρές ποσότητες, από ένα έως δύο τεμάχια. Οι ηλικιακές ομάδες που εντοπίστηκαν είναι κυρίως άνδρες που κυμαίνονται από 16 έως 45 ετών», αναφέρει μεταξύ άλλων το έγγραφο.

Στη διακίνηση εμπλέκεται και η Ελλάδα, καθώς αναφέρει το έγγραφο πως υπάρχουν περιπτώσεις διακίνησης στα σύνορα Αλβανίας- Ελλάδος, Αλβανίας-Ιταλίας. Πρόκειται για πιστόλια και αυτόματα τα οποία έχουν κλαπεί από στρατιωτικές αποθήκες το 1997, καταλήγει.
Με πληροφορίες από Βαλκανικό Περισκόπιο

Shares