Παρασκευή , 19 Απριλίου 2024

Τί προκάλεσε την ΟΡΓΗ του Αρχιεπισκόπου Κύπρου…

«Ξέσπασε» ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για τις αντιδράσεις πολιτών ως προς την απόφαση της εκκλησίας για μετατροπή…του ιστορικού Αρχοντικού του Χατζηγεωργάκη Κορνέσιου, σε εκκλησιαστικό μουσείο. Ήδη ομάδα πολιτών μέσω πρωτοβουλίας στο facebook προσπαθούν να σταματήσουν τα σχέδιά του.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Οmega ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, ανέφερε πως «το καταπίστευμα δόθηκε στην Αρχιεπισκοπή. Εάν ήθελαν οι διάδοχοι του Χατζηγεωργάκη να το δώσουν στο Τμήμα Αρχαιοτήτων θα το έδιναν. Δεν είναι η πρώτη φορά που αρκετοί ορέγονται και ομιλούν συνεχώς για περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας. Αυτό το πράγμα, τελευταίως, με ενοχλεί αφάνταστα. Ξεκινώντας από το ξενοδοχείο που θέλαμε να κτίσουμε στην Πάφο. Από το λιμανάκι της πόλης κτίστηκαν 30-40 ξενοδοχεία, δεν διαμαρτυρήθηκε κανένας. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Πάμε εμείς να κτίσουμε και ακούμε φωνές, κακά. Έχουμε το Παρθεναγωγείο Φανερωμένης, όλοι το ορέγονται. Θέλουν να το κάνουν πανεπιστήμιο κλπ. Σαν να και η εκκλησία είναι ανίκανη και δεν μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία της».

Η Εκκλησία διεμήνυσε ο Αρχιεπίσκοπος έχει συμβούλους που την καθοδηγούν.

«Η Εκκλησία έχει τους συμβούλους της. Έχουμε αρχαιολόγους και τους συμβουλευόμαστε. Είμεθα ένας οργανισμός άχρηστος; Αν ήμασταν άχρηστοι να το καταλάβω. Όταν δεν μπορούσαμε να το αξιοποιήσαμε το ενοικιάσαμε στο τμήμα αρχαιοτήτων. Έληξε το συμβόλαιο εδώ και δύο χρόνια και πλέον είμαστε σε θέση να το αξιοποιήσουμε. Βγαίνουν στα ΜΜΕ και μιλούν, γιατί δεν ήρθαν στο γραφείο μου; Με κάνουν να θέλω να κλείσω τα γραφείο μου και να μην βλέπω κανένα. Δεν μπορεί ο καθένας να βγαίνει και να αποφαίνεται για ξένη περιουσία. Έχουμε κι εμείς κάποια όρια».

Και διαβεβαίωσε πως θα κρατηθεί ο χαρακτήρας του Αρχοντικού.

«Δεν θα κάνουμε ότι μας κατέβει το κεφάλι, θα διατηρήσουμε το χαρακτήρα του χώρου. Φωνάζουν σαν να είμαστε οι τελευταίοι άνθρωποι της κοινωνίας. Φτάνει πια. Όπου θέλουν ας πάνε, αλλά δεν μπορούν να απειλούν. Παρόλο που δεν έπρεπε να δεχθώ κανένα, εντούτοις η πόρτα μου είναι ανοικτή να το συζητήσουμε. Αν νομίζουν, όμως, ότι θα βάλω το φούρνο του χότζια πάνω στο αμάξι και να γυρίζω, δεν θα τους ακούσω. Η απόφαση θα είναι δική μας και όχι δική τους» κατέληξε φανερά εκνευρισμένος ο Αρχιεπίσκοπος.
dogma.gr

Shares