Παρασκευή , 24 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Τι αποκαλύπτουν οι φωτογραφίες για τον νέο βαλλιστικό πύραυλο της Βόρειας Κορέας;

Μέχρι σήμερα, η κομμουνιστική κυβέρνηση έχει δώσει στη δημοσιότητα δεκάδες φωτογραφίες του Hwasong-15, του νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου, για τον οποίο η Πιονγκγιάνγκ ισχυρίζεται ότι μπορεί να φτάσει οποιονδήποτε στόχο στις ηπειρωτικές Ηνωμένες Πολιτείες.

Η αποκάλυψη των φωτογραφιών, που δημοσιεύονται, από το 2017, στην έντυπη και τις διαδικτυακές εκδόσεις της επίσημης ημερήσιας εφημερίδας του κυβερνώντος κόμματος, αποτελούν “χρυσωρυχείο” για τους ειδικούς πυραύλων που προσπαθούν να αναλύσουν στοιχεία από το γεγονός της εκτόξευσης.

Καταλήγουν δε στο γενικό συμπέρασμα ότι το βλήμα είναι μεγαλύτερο, πιο προηγμένο και πυροδοτείται από εγχώρια κατασκευασμένο εκτοξευτή πυραύλων που θα κάνει πιο δύσκολα από ποτέ ακόμα και τα πλήγματα για την προληπτική καταστροφή του.

North Korea launches its Hwasong-15 missile, which it claims is capable of reaching all parts of the US. Photo: AFP

Tα διαδοχικά στάδια της εκτόξευσης του Hwasong-15

Ανάμεσα στα στοιχεία που κατόρθωσαν να εξάγουν οι ειδικοί, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό: το βλήμα μπορεί να μην έχει τη δύναμη να πάει πολύ μακρύτερα από τη Δυτική Ακτή, (σ.σ. των ΗΠΑ), εάν φορτωθεί σε αυτό μια πραγματική πυρηνική κεφαλή και όχι ένα ομοίωμα όπως αυτό που έφερε κατά την δοκιμαστική εκτόξευσή του.

Ο νέος πύραυλος φαίνεται να είναι σημαντικά μεγαλύτερος από τον Hwasong-14 ICBM. Δείτε πόσο μικροσκοπικός φαίνεται ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-ουν, ο οποίος έχει ύψος περίπου 170 εκατοστά.

North Korean leader Kim Jong-un stands next to the Hwasong-15 intercontinental ballistic missile. Photo: AP

Ο Κιμ Γιονγκ-ουν μόνος στα αριστερά του πυραύλου

Σε tweet αμέσως μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο Μάικλ Ντούιτσμαν, ερευνητής στο Κέντρο Μελετών για τη Μη Διάδοση (σ.σ. των πυρηνικών όπλων), στο Μοντερέι της Καλιφόρνια, επεσήμανε: “Αυτός είναι πολύ μεγάλος πύραυλος… Και δεν εννοώ μεγάλος για τη Βόρεια Κορέα. Ελάχιστες χώρες μπορούν να παράγουν πυραύλους αυτού του μεγέθους και η Βόρεια Κορέα μόλις εντάχθηκε στο κλαμπ.”

Το μέγεθος θεωρείται σημαντικό επειδή ένας πύραυλος που στοχεύει τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να μεταφέρει πολύ καύσιμο. Ο Ντούιτσμαν εξήγησε επίσης ότι το νέο διηπειρωτικό βλήμα φαίνεται να έχει διαφορετική διάταξη κινητήρα και βελτιωμένο σύστημα κατεύθυνσης.

Πηγή: South China Morning Post/Αssociated Press, (AP)

Του ειδικού συνεργάτη

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares