Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Τι αναφέρει η κατάθεση του 19χρονου

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την κατάθεση του 19χρονου που «καίει» τον πατέρα Αντώνιο


Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, πρόκειται για την δεύτερη κατάθεση που είχε δώσει ο 19χρονος την 1η Δεκεμβρίου στην Εισαγγελέα Ανηλίκων Δάφνη Κυριακή – Τσιχλή, καταγγέλλοντας σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια κατά εξακολούθηση απ’ τον ιδρυτή της δομής.

Σε αυτή την κατάθεση ο 19χρονος επιβεβαιώνει όσα είχε πει στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, εξειδικεύοντας κάποια περιστατικά που έχει καταγγείλει.

Ο νεαρός αναφέρει πως οι τιμωρίες ξεκίνησαν ενώ βρισκόταν στην Πωγωνιανή και ότι οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις ξεκίνησαν όταν μετακινήθηκε στη δομή της Καλαμάτας.

«Oταν ήμασταν στην Πωγωνιανή, επειδή με κάποια άλλα παιδιά τα οποία είχανε φύγει από την Κιβωτό, είχαμε φτιάξει μια ομάδα στο messenger και το έμαθαν γιατί κάποιος, κατά λάθος έβαλε στην ομάδα τη Διευθύντρια της Πωγωνιανής κ. Α. και επειδή αρχή της Κιβωτού ήταν να μην επικοινωνούμε με παιδιά που είχαν φύγει, απαγορευόταν αυτό κάθετα, μου πήραν το κινητό μου, το έλεγξαν ο Π. με τον Πάτερ και όταν είδαν ότι, όντως μίλαγα με αυτά τα παιδιά, με τιμώρησαν για δύο εβδομάδες, να πλένω πιάτα και ταψιά και να είμαι απομονωμένος από τα άλλα παιδιά. Εγώ προσπαθούσα καθημερινά να πάρω τη συγχώρεση του Πάτερ, ο οποίος με απαξίωνε πολύ έντονα».

 

Υποστηρίζει στη συνέχεια ότι, τελικά ο Πατέρας Αντώνιος τον έστειλε στη Δομή του Βόλου, παρότι εκείνος ήθελε να πάει στη Χίο. «Στο Βόλο έμεινα μέχρι τα μέσα Ιουλίου του 2020. Αυτό το χρόνο που έμεινα στο Βόλο η συμπεριφορά μου και η απόδοση μου στη δουλειά ήταν υποδειγματικές, με αποτέλεσμα στα 3 ή 4 ταξίδια, που έκανε ο πάτερ στο Βόλο να το δει, να το ακούσει από τη Διευθύντρια κι έτσι να με προσεγγίσει, για να έχουμε μιά πιό στενή σχέση εμπιστοσύνης και αγάπης», φέρεται να είπε ο νεαρός.

Περιγράφοντας πως ο πάτερ Αντώνιος άρχισε να του δείχνει περισσότερη εμπιστοσύνη, εκείνος του εκμυστηρεύθηκε τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν η μητέρα και ο αδελφός του. Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι τότε ο π. Αντώνος έδωσε επιδόματα και βοήθησε την οικογένειά του, αλλά στην πορεία, όπως τονίζει, τον απείλησε ουσιαστικά για τη συνέχιση της βοήθειας.

Περιγράφοντας τη διαμονή του στη δομή της Καλαμάτας, ο νεαρός αναφέρει «… όποτε σηκωνόμουνα ο πάτερ με έπιανε στα οπίσθια, κάτι που έκανε στην αρχή 2 εως 3 φορές την εβδομάδα, μέχρι που έφτασε να το κάνει 15 φορές την ημέρα».

Και συνεχίζει: «Eπίσης όταν πηγαίναμε στη θάλασσα και κάναμε μπάνιο, κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών μέσα στη θάλασσα, πνιξίματα και πατητές, ξεκίνησε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου και να μου πιάνει τα οπίσθια μου. Στην αρχή μιά φορά κατά τη διάρκεια του μπάνιου και προς το τέλος 10 φορές κατά τη διάρκεια του μπάνιου, πιάνοντας με όλο και περισσότερο και βάζοντας μέσα…, όσο προλάβαινε, γιατί ήμασταν μέσα στη θάλασσα».

Στην κατάθεσή του λέει ακόμα ότι του έβαζε τα δάχτυλα του στα ρουθούνια του και ότι τον υποχρέωνε να του κάνει μασαζ με κρέμες στα πόδια.

«Μιά από αυτές τις ημέρες, ενώ μου χάιδευε την πλάτη έβαλε το χέρι του μέσα στο εσώρουχο μου και άρχισε, να μου τρίβει τα οπίσθια. Εγώ κοκκάλωσα, δεν ήξερα τι να κάνω, όλα είχαν γίνει γύρω μου μαύρα και είχα γίνει μούσκεμα στον ιδρώτα και αυτός το εκμεταλλεύτηκε και το συνέχισε. Το ίδιο πράγμα γινόταν 4 με 5 ημέρες συνέχεια, μέχρι που εγώ μιά μέρα που πήρα την αποφαση να μην με ξανακουμπήσει του έδειξα με τη συμπεριφορά μου ότι, θέλω να σταματήσει αυτό και τότε αυτός με έδιωξε από το δωμάτιο. Την επομένη ημέρα η συμπεριφορά του ήταν εντελώς διαφορετική με υποτιμούσε με έβριζε, με αγριοκοιτούσε και με έστελνε πολλές φορές για πολλές ώρες στην αποθήκη. Την επόμενη ημέρα, που κατάφερε να με ακουμπήσει στα οπίσθια μου μέσα από το παντελόνι, τρίβοντας τα με τα χέρια του, ήταν καλός μαζί μου. Εκτοτε, όποτε τον απέτρεπα μου συμπεριφερόταν άσχημα, ενώ όταν τον άφηνα να με ακουμπήσει, όλα ήταν καλά. Ωστόσο διαρκώς μου υπενθύμιζε ότι, η μαμά μου έχει σπίτι και παίρνει επίδομα και ο αδελφός μου έχει δουλειά, επειδή εγώ ήμουν φιλότιμος και ήμουν δίπλα στην Κιβωτό. Τότε κατάλαβα ότι, αυτό ήταν απειλή».

«Tαυτόχρονα τότε άρχισε να μου κάνει πολύ ακριβά δώρα και να μου δίνει μεγάλα χρηματικά ποσά 500, 200, 300 ευρω ανα δύο εβδομάδες και καθημερινά από ένα 50ρικο», φέρεται να είπε ακόμα στην κατάθεσή του.

 

«Οσο πέρναγε ο καιρός, εκτός από το να με χαιδεύει στα οπίσθια, είχε αρχίσει να μου…, μου κατέβαζε το παντελόνι και το εσώρουχο από την πίσω μεριά, ενώ ήμουνα σκυμμένος, μου έδινε φιλιά. Στην αρχή όλα αυτά γίνονταν στο δωμάτιο του, μετά όμως, όταν ήμασταν μόνοι, είτε στο διάδρομο, είτε στο ασανσερ, είτε στο γραφείο του, οποιαδήποτε στιγμή έβρισκε ευκαιρία δεν κρατιόταν και έβαζε το χέρι του στα οπίσθια μου, μέσα στο εσώρουχο. Επίσης με έλεγχε στα πάντα και απαιτούσε να είμαι όπως ήθελε, δηλαδή αξύριστος και ακούρευτος, ήλεγχε ακόμη και το πόσο έτρωγα».

Και συνεχίζει: «Tην ίδια περίοδο τρεις φορές είχε επιχειρήσει εκτός από τα οπίσθια μου, να μου πιάσει και τα γεννητικά μου όργανα, αλλά επειδή εγώ πεταγόμουν, αμέσως το σταματούσε. Επιπλέον την ίδια περίοδο έβαζε τα δάχτυλα του μέσα στα ρουθούνια μου, ακόμα και για 5 λεπτά και τα ανεβοκατέβαζε. Εγώ αυτό το σιχαινόμουνα. Μάλιστα προσπαθώντας να καταλάβω τι απόλαυση αντλούσε από αυτό, είχα βάλει κι εγω τα δάχτυλα μου στα ρουθούνια μου μια φορά, αλλά δεν ένιωσα καμιά απόλαυση».

Ο 19χρονος υποστηρίζει ότι μίλησε και σε άλλο παιδί, τον Α.Χ, που ήταν μάγειρας στη δομή. Αναφέρει σχετικά: «Mιά μέρα, ένα πρωί, ο Α. φέροντας το πρωινό στον Πάτερ, άνοιξε απότομα την πόρτα και με είδε μαζί με τον Πάτερ να είμαι εγώ σκυμμένος στο πάτωμα και ο Πάτερ να βάζει τα δάχτυλα του στον π@@@@@ μου».

Πηγή: pentapostagma.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares