Πέμπτη , 22 Οκτωβρίου 2020

TI ΘΕΛΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ στη Δ. ΕΛΛΑΔΑ!«Η Πάτρα σταθμός ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ»!Τι επιδιώκουν;..

TI ΘΕΛΕΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ στη Δ. ΕΛΛΑΔΑ!«Η Πάτρα σταθμός ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ»!Τι επιδιώκουν;..

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Αχαϊας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζεφ Πάιατ, ο οποίος χθες πήρε μέρος στον 41ο Ποδηλατικό Γύρο Θυσίας, από την Πάτρα έως τα Καλάβρυτα.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας της Πάτρας με την Αμερική, με στόχο την ανάπτυξη, αλλά και το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας και το ενδεχόμενο να μεταφερθούν εκεί αμερικανικές δυνάμεις από την Τουρκία.

Ειδικότερα, ο Αμερικανός πρέσβης ανέφερε ότι «η Πάτρα με τη μορφή και τις υποδομές που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με τη γεωγραφική τη θέση αποτελεί μία από τις περιοχές που ενδιαφέρουν την Αμερική σε ό,τι αφορά την οικονομική συνεργασία και ανάπτυξη».

Ο Αμερικανός πρέσβης ερωτηθείς για το κατά πόσο οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να αξιοποιήσουν το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας λόγω πιθανής αποχώρησης από τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, απέφυγε να τοποθετηθεί ευθέως, αναφέροντας ωστόσο ότι παρακολούθησε την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ», στην οποία συμμετείχαν πολεμικά αεροσκάφη των ΗΠΑ και άλλων συμμαχικών χωρών και διαπίστωσε ότι οι δυνατότητες του αεροδρομίου σε ό,τι αφορά την αμυντική θωράκιση και την ασφάλεια, είναι μεγάλες. «Στην κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία της Αμερικής με την Ελλάδα, θα συνεχιστεί», τόνισε.

Ευχαριστούμε το patrastimes που μας παραχώρησε το άρθρο και τα βίντεό του.

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares