Δευτέρα , 15 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

“Θυσίασαν τον Παλαμά για να σώσουν την Καρδίτσα”- Κ. Βελόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 

“Θυσίασαν τον Παλαμά για να σώσουν την Καρδίτσα”- Κ. Βελόπουλος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη

 

“Μου το είπαν άνθρωποι της περιφέρειας. Έγινε έγκλημα” δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της “Ελληνικής Λύσης”Το αίτιο της καταστροφής, όπως είπε ο Κ. Βελόπουλος, είναι ότι δεν έγιναν αντιπλημμυρικά. Μίλησε για απεντάξεις αντιπλημμηρικών έργων. Για χρήματα τα οποία “έφυγαν” για πάρκα και πεζοδρόμια.

“Ο Αγοραστός είναι η εικόνα της κυβέρνησης”, τόνισε ενώ αποκάλυψε ότι ο Σ. Φάμελλος και ο Α. Ανδρουλάκης αποφάσισαν να πάνε τις ευθύνες για την καταστροφή στη Θεσσαλία, σε εξεταστική επιτροπή. Την πρόταση αυτή θα την στηρίξει, όπως ειπε ο κ. Βελόπουλος.

Φοβάμαι ότι θα ξαναζήσουμε το ίδιο έργο με τη λίμνη Κάρλα, πρόσθεσε ενώ επισήμανε το πρόβλημα στατικότητας που θα αντιμετωπίσουν κτήρια στη Λάρισα καθώς ήταν βυθισμένα στο νερό για αρκετές ημέρες.

 

Τεράστιο το κόστος της καταστροφής- Οδυνηρές οι επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία

Περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις οικονομικές επιπτώσεις από την καταστροφή στο θεσσαλικό κάμπο.

Το έδαφος δύσκολα θα καλλιεργηθεί λόγω της επιβάρυνσης του υδροφόρου ορίζοντα από τα νεκρά ζώα, τα χημικά, τα λιπάσματα και τα πετρέλαια που χύθηκαν. Θα χρειαστεί τρία χρόνια αγρανάπαυση είπε. Τρία χρόνια έλλειψης παραγωγής.

Υπολογίζει ότι τη ζημία στα 10 δισ. ευρώ και μελλοντικά θα αγγίξει τα 20-25 δις. μαζί με την έλλειψη παραγωγής.

“Βλέπω νέα κρίση. Έρχεται νέο μνημόνιο το 2024” ανέφερε.

 

Να μπει φόρος στις τράπεζες

Για το που θα βρεθούν να χρήματα για την αποκατάσταση, πρότεινε να μπει φόρος στις τράπεζες στα πρότυπα της Σλοβενίας. Ο αναβαλλόμενος φόρος στις τράπεζες είναι 58 δισ. ευρώ, ανέφερε.

“Δεν μας έδωσαν λεφτά” είπε για τα ευρωπαϊκά ταμεία. Είναι χρήματα που έμειναν αναξιοποίητα τα προηγούμενα χρόνια, είπε.

“Η ακρίβεια που έρχεται δεν την φαντάζεστε” προειδοποιήσε. “Θα πληρώνετε τη φέτα 23 ευρώ το κιλό”

 

Έβρος και μετανάστες

Υπερασπίστηκε τον “αυτόκλητο αστυνομικό” που “συνέλαβε” μετανάστες στη Δαδιά. Ο νόμος ορίζει τι πρέπει να κάνεις…. Όταν δεις τον βιαστή θα τον πιάσεις, είπε. Οι κάτοικοι τους βλέπουν κάθε μέρα να περνούν έξω από τα σπίτια τους.

Πρότεινε φράχτη με ηλεκτροφόρα σύρματα και ναρκοπέδια στη Δαδιά.

 

Πολιτική σκηνή

“Τόσα ψέματα μαζεμένα σε ένα μήνα δεν έχω ακούσει” δήλωσε για τον Στέφανο Κασσελάκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδεολογία, είπε.

Ανάχωμα της ΝΔ ΝΙΚΗ και Σπαρτιάτες.

Τσίρκο η κατάσταση με τους Σπαρτιάτες.

 

Σε απαξίωση η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα

Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα της Θεσσαλονίκης, είπε ότι “δεν θα γίνουν ποτέ”. Δεν τους νοιάζει η Θεσσαλονίκη και η Περιφέρεια, είπε.

“Θα φτάσει το μετρό στην Καλαμάτα και θα συζητάμε τη σύνδεση του μετρό Θεσσαλονίκης με το αεροδρόμιο” ανέφερε ενώ για τη Fly over τόνισε ότι είναι πολύ δύσκολο να γίνει κατασκευαστικά.

Shares