Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023

Θυρανοίξια του πρώτου ναού του Οσίου Βησσαρίωνος στη Μεσσηνία

Παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και από την Λαμία και την Υπάτη της Φθιώτιδας, τελέσθηκαν την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, τα Θυρανοίξια του πρώτου ναού επ’ ονόματι του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, στην κωμόπολη του Πεταλιδίου Μεσσηνίας, τη γενέτειρα του νέου Αγίου της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Της τελετής των Θυρανοιξίων προηγήθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στον κεντρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πεταλιδίου, χοροστατούντος και προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών και συνιερουργούντος του οικείου ποιμενάρχου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος και Μεσσήνιος στην καταγωγή, Αρχιμ. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγάθωνος Αρχιμ. Γερμανός Γιαντσίδης, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος Αρχιμ. Ηρωδίων Ρίζος και πλειάδα κληρικών από την Φθιώτιδα και την Μεσσηνία.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας έλαβε τον λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος λέγοντας πως «οι άγιοι είναι γέφυρες μεταξύ Θεού και ανθρώπων, αλλά ο Άγιος Βησσαρίωνας είναι και γέφυρα μεταξύ Μεσσηνίας και Φθιώτιδος».

πληροφορίες iellada.gr

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares