Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θύελλα αντιδράσεων με την απόφαση του νέου Δημάρχου Χίου- Βάζει ΤΕΛΟΣ στους πολιτικούς γάμους…

Μια απόφαση που υποβαθμίζει τον θεσμό του πολιτικού γάμου ελήφθη από τον νέο δήμαρχο Χίου.


Με μια κίνηση σημειολογικού χαρακτήρα που ήδη έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις ο νέος Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης αποφάσισε να μην τελούνται στο εξής πολιτικοί γάμοι στο δημαρχείο Χίου!

Όσοι δημότες και δημότισσες επιλέγουν αυτή την διαδικασία για να ενώσουν τις τύχες τους θα… αποκεντρώνονται σε περιφερειακά δημοτικά κτίρια και συγκεκριμένα στα πρώην δημαρχεία Ομηρούπολης, στον Βροντάδο και Αγίου Μηνά, στα Θυμιανά.

Η απόφαση της νέας δημοτικής αρχής θα τύχει άμεσης εφαρμογής με ένα ενδεχόμενο να τελεσθούν κάποιοι ελάχιστοι γάμοι, που ήδη έχουν ορισθεί στο δημαρχείο Χίου αν και υπάρχει περίπτωση και αυτοί να μετακινηθούν μακριά, αλλά όχι τόσο, στο κτίριο του πρώην ΔΗΠΕΘΕ, δίπλα στο Εργατικό Κέντρο Χίου.

Ως αντιδήμαρχοι οι οποίοι θα είναι αρμόδιοι να τελούν τους πολιτικούς γάμους έχουν ορισθεί οι κ.κ. Γιώργος Κλιαμενάκης, Παναγιώτης Μανδάλας και Ισίδωρος Ντομάτας, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν όλοι θα τελούν γάμους από όλες τις δημοτικές ενότητες του νησιού.

Για την έκδοση των απαιτούμενων αδειών γάμου αρμόδιοι έχουν ορισθεί για την Δ.Ε. Χίου ο κ. Χαράλαμπος Μπουρνιάς, για τις Δ.Ε. Ομηρούπολης, Καρδαμύλων και Αμανής ο κ. Ισίδωρος Ντομάτας, για τις Δ.Ε. Αγίου Μηνά και Καμποχώρων ο κ. Παναγιώτης Μανδάλας, για τη Δ.Ε. Ιωνίας ο κ. Γιώργος Κλιαμενάκης και για την Δ.Ε. Μαστιχοχωρίων ο κ. Γιάννης Ξενάκης.

πηγή: astraparis

 

Shares