Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

«Θύελλα» στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ: Η Mossad κατασκόπευε τον Ν.Τραμπ στο Λευκό Οίκο & άλλες υπηρεσίες στην Ουάσινγκτον…

Θύελλα” στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ καθώς με έκτακτα δελτία μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχει ξεσπάσει σκάνδαλο κατασκοπείας ανάμεσα στις δύο συμμαχικές χώρες ενώ ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος να προκληθούν νέοι σοβαροί τριγμοί στις διμερείς σχέσεις.Πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ που μίλησαν με το περιοδικό Politico, αποκάλυψαν ότι πέρσι, το 2018, η αμερικανική αντικατασκοπεία εντόπισε συσκευές υποκλοπών κινητών τηλεφώνων κοντά στον Λευκό Οίκο.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν συσκευές παρακολούθησης τον Οκτώβριο του 2018 στον Λευκό Οίκο και σε άλλες “ευαίσθητες” τοποθεσίες σε όλη την Ουάσινγκτον. Την υπόθεση ανέλαβε αμέσως το FBI μαζί με άλλες υπηρεσίες των ΗΠΑ

Οι συσκευές αυτές φέρονται να βρίσκονταν εκεί επί μια διετία, με τους ίδιους αξιωματούχους να ρίχνουν την ευθύνη στο Ισραήλ. Στόχος των υποκλοπών ήταν ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.

Οι Ισραηλινοί – προφανώς – διαψεύδουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους σε κατασκοπεία σε βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας, Elad Strohmayer, στην Ουάσιγκτον, αποκάλεσε “απόλυτες ανοησίες” τις σχετικές αναφορές, επαναλαμβάνοντας το… εξαιρετικά σύνηθες:

“Το ισραήλ δεν διεξάγει επιχειρήσεις κατασκοπείας στις ΗΠΑ, Τελεία.”

Στο θέμα παρενέβη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, ο οποίος είπε πως πρόκειται για ένα “σοβαρό ψέμμα. Υπάρχει μακρά δέσμευση και οδηγία από την ισραηλινή κυβέρνηση να μην μπλέκεται σε επιχειρήσεις κατασκοπείας μέσα στις ΗΠΑ. Αυτή η οδηγία τηρείται απαρέγκλιτα χωρίς εξαιρέσεις”.

“Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ισραηλινοί ήταν υπεύθυνοι” ανέφερε πρώην πράκτορας των ΗΠΑ.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ βρήκαν συσκευές υποκλοπών γνωστών ως  “Sting Rays” που ξεγελάνε τους πύργους επικοινωνίας προδίδοντας την ακριβή τοποθεσία και άλλες λεπτομέρειες.

Ο Λευκός Οίκος με την σειρά του αρνήθηκε να σχολιάσει.

“Μερικές φορές ήταν σαν ήξεραν την σκέψη μας. Φράσεις και γλώσσα που υπήρχε μόνοσε προσχέδια λόγω και δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας. Και ξαφνικά ισραηλινός αξιωματούχος μας έλεγε “αν το πείτε αυτό θα είναι πραγματικά προβληματικό”.

Είναι πολύ επιθετικοί οι ισραηλινοί. Κάνουν τα πάντα για την προστασία του Ισραήλ’.

πηγή

Shares