Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θρησκείες και «Συμμαχίες»

Καταδικαστέα η προσβολή Θρησκειών και Συμβόλων , συνεπώς και η καύση του αντιτύπου του Κορανίου στη Σουηδία, από οπαδούς ενός μικρού ακραίου κόμματος και όχι του επίσημου Κράτους. Αδικαιολόγητη η αντιπαράθεση ανάμεσα σε Τουρκία και Σουηδία.

1. Οι φανατικοί οπαδοί /πιστοί των διαφόρων Θρησκειών (ιδίως των Μονοθεϊστικών) θεωρούν πως το δικό τους θρησκευτικό δόγμα είναι
ανεκτίμητης /μοναδικής αξίας και πρέπει να το σέβονται όλοι ανεξαρτήτως θρησκεύματος. Οι Ισλαμιστές χαρακτηρίζουν ως «απίστους» τους πιστούς άλλων θρησκευμάτων και εχθρούς του Ισλάμ. «Περιέργως» οι ίδιοι, ενώ αγανακτούν με εκείνους που προσβάλλουν τη Θρησκεία τους, οι ίδιοι εννοούν πως έχουν κάθε δικαίωμα να βεβηλώνουν τις Εκκλησίες- και όχι μόνον- των άλλων. Δύο παραδείγματα: της Αγίας Σοφίας – όπου γίνονται είτε επιδείξεις μόδας, είτε παζάρια, ή τελούνται ισλαμικές προσευχές και εκφωνούνται …. πολιτικοί λόγοι – και οι Εκκλησίες και Εξωκκλήσια στα κατεχόμενα της Κύπρου, που τα έχουν μετατρέψει σε …. Σταύλους !!!….
Τελευταία ο Τούρκος Πρόεδρος – θέλοντας να γίνει ο νεότερος Μωάμεθ οΠορθητής – δήλωσε ότι θα κάνει Τζαμί την Αγία Σοφία (!).

2. Ένα από τα διαχρονικά δράματα του ανθρώπου είναι η δυνατότητα του, να εκμεταλλεύεται /χρησιμοποιεί /εργαλειοποιεί τα πάντα (μηδέ των Θρησκειών εξαιρουμένων) προς ίδιο ατομικό, συλλογικό, πολιτικό, εθνικό όφελός του. Χωρίς να υπολογίζει , να σέβεται τίποτα, τυφλωμένος από την εγγενή αρπακτική του διάθεση , την απόκτηση δύναμης /ισχύος. Ευεξήγητη η διάπραξη ειδεχθών εγκλημάτων , ιστορικά επαναλαμβανόμενων. Ακόμη και αλληλοεξοντώσεις ανάμεσα σε οπαδούς διαφορετικών δογμάτων του ιδίου Θρησκεύματος (Σουνίτες, εναντίον Σιιτών, Καθολικοί εναντίον Ορθοδόξων και Προτεσταντών!…). Υποανθρωποειδείς συμπεριφορές οδηγούν στη χρησιμοποίηση των Θρησκειών για φρικαλέους ανθρωποαφανισμούς, αλληλοσφαγές. Το ιλαροτραγικό του πράγματος είναι η πεποίθηση των … «πιστών» δολοφόνων οι οποίοι φαντασιώνονται πως εκτελούν εντολές του Θεού /Αλλάχ όταν εκτελούν συνανθρώπους τους. Αλαλάζουν πως «ο Αλλάχ είναι μεγάλος». Ουδεμία αντίρρηση. Μόνο που αυτοί οι εκτελεστές εκτελούν εντολές των ορμέμφυτών τους και όχι του Αλλάχ /Θεού.

Εκείνος είναι όντως μεγάλος. Ετούτοι είναι μικρά, σπιθαμιαία, ασήμαντα ανθρωποειδή με εγκληματικά ένστικτα.

3. Είναι κοινός τόπος πως ο ατταβισμός- χαρακτηριστικός εκείνος των Τούρκων ηγετών – ποδηγετεί και οδηγεί σε αναίτιους, παράλογους επιθετικούς /κατακτητικούς πολέμους (!). Συναλλαγές , παζάρια, εκβιασμοί, απειλές, ρεσάλτα, πόλεμοι είναι οι μέθοδοι που γνωρίζουν και αρέσκονται να εφαρμόζουν . Ταυτόχρονα οι νάνοι /πυγμαίοι ιδιοτελείς Δυτικοί ταγοί δεν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που –μεσοπρόθεσμα – διατρέχουν από τον Ισλαμικό /Οθωμανικό επεκτατισμό. Αγνοούν ή παραθεωρούν –λωτοφάγοι όντες- το τι συνέβη κάποτε όταν οι Οθωμανοί έφθασαν προ των πυλών της Βιέννης. Προδήλως, μαζοχιστές ή –και – εκφυλισμένοι /παρηκμασμένοι όντες, …λαχταρούν να το ξαναζήσουν –δικαίωμά τους. Εμείς όμως οι υπόλοιποι, ο Χριστιανισμός , ο Ελληνισμός –και όχι μόνον – δεν το επιθυμούμε.

4. Αλήθεια απαιτείται υψηλό IQ και πολλά διπλώματα για να κατανοηθεί ο οφθαλμοφανής /προφανής ρόλος της Τουρκίας; . Τι άραγε θα πρέπει να κάνει ώστε μερικοί Δυτικοί να αντιληφθούν τον ρόλο και τις αυτοκρατορικές βλέψεις της; . Πότε άραγε οι καθυστερημένοι κοντόφθαλμοι συμφεροντολόγοι θα αναβλέψουν; . Δεν βλέπουν τη … «συμμαχική» προσφορά της στο Ουκρανικό , τον εξοπλισμό με S 400, την πολεμοχαρή διάθεση έναντι συμμάχου χώρας / Ελλάδας, την κατοχή μέρους της Κύπρου, την άρνηση εισόδου της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ, τη στάση της στο Κουρδικό και Συριακό ζήτημα, τις γενοκτονίες κ.α αθλιότητες; . Τι άλλο θέλουν για να πάρουν μέτρα;.

5. Είναι αδήριτος ανάγκη η αλλαγή ορισμένων άρθρων των διεθνών οργανισμών όπως ΟΗΕ, Σ. Ασφαλείας, αλλά και Ε.Ε , ΝΑΤΟ κλπ ώστε να μην μπορούν άφιλοι, λ υ κ ό φ ι λ ο ι, εχθρικοί εταίροι να τα τινάζουν όλα στον αέρα επειδή (κακώς και βλακωδώς) υπάρχει η αρνησικυρία /βέτο. Να το αλλάξουν –εχθές- χωρίς άλλη χρονοτριβή. Αποφάσεις να λαμβάνονται από το 51% και μόνον !.Τι θα πει ότι το ΝΑΤΟ είναι συμμαχία έναντι εχθρικών χωρών , αλλά δεν παρεμβαίνει και δεν εμποδίζει τις εχθροπραξίες /αλληλοεξοντώσεις ανάμεσα σε μέλη της ίδιας
της συμμαχίας; . Αυτή η σχιζοφρενική , αλλοπαρμένη , αισχρά υποκριτική πρακτική /κανονισμός θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει; . Αν ναι , τότε τα σχόλια περιττεύουν επειδή η αηδία περισσεύει !.

6. Η Ελλάδα, η Πατρίδα μου δεν κινδυνεύει από εχθρούς, εκτός του ΝΑΤΟ, αλλά από «φίλους και συμμάχους» εντός του ΝΑΤΟ!!!!!!!.

Τώρα οι θρασείς Τούρκοι –αντί να αποχωρήσουν από τα κατεχόμενα – ζητούν:
αναγνώρισή τους από τον ΟΗΕ (!).

ΥΓ Πρόταση:

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να εντείνει τις επαφές και την ενημέρωση στα διεθνή φόρα, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και να συνεχίσει εντατικά την αμυντική θωράκιση της χώρας. Η ανασυγκρότηση της πολεμικής βιομηχανίας μας, με ταυτόχρονη συμπαραγωγή οπλικών συστημάτων με συμμαχικές χώρες. Η ανάληψη πρωτοβουλιών για αναθεώρηση /αλλαγή ανεδαφικών άρθρων των διεθνών οργανισμών , θα πρέπει να είναι βασική μας προτεραιότητα.

Οι καιροί ου μενετοί, τα μεμέτια καραδοκεί σύμφωνα με την ελληνική σύνταξη την Αττική.

Κώστα Δημ Χρονόπουλου

Shares