Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

ΘΡΗΝΟΣ στην Αυστραλία: Με κράνος πυροσβέστη στην κηδεία του πατέρα του το 19 μηνών κοριτσάκι…(ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πατέρας του κοριτσιού ήταν ένας από τους πυροσβέστες που θυσιάστηκαν για να σβήσουν την φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία…

Ορφανό έμεινε ένα κοριτσάκι 19 μηνών, που αποχαιρέτησε με τον δικό του τρόπο τον πατέρα του, εθελοντή πυροσβέστη, Αυστραλό Άντριου Ο’ Ντιούερ.

Ο Άντριου ήταν ένας από αυτούς που θυσιάστηκαν για να σβήσουν την φωτιά στη Νέα Νότια Ουαλία.

Ο άτυχος άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα σε ένα φορτηγάκι που κατευθυνόταν στον τόπο κατάσβεσης της φωτιάς στο Μπάξτον, νότια του Σίδνεϊ.

Στην κηδεία του πατέρα του, το μικρό κοριτσάκι με το λευκό φόρεμα στεκόταν δίπλα στο φέρετρο σε όλη τη διάρκεια της τελετής και δεν έβγαζε από το κεφάλι του το κράνος.

Το βίντεο με το κοριτσάκι κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του Διαδικτύου προκαλώντας συγκίνηση στους Αυστραλούς που εξακολουθούν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τη πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, τις επόμενες ώρες ένα νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να πλήξει την Αυστραλία.

Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, πάνω από δύο χιλιάδες σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ έχει γίνει στάχτη μια περιοχή ίση με το μέγεθος της Ιρλανδίας.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ της χώρας, Αυστραλοί στρατιώτες και πυροσβέστες χτυπούσαν σήμερα τις πόρτες των σπιτιών στην πόλη Παρντάνα στο νησί Καγκουρό που βρίσκεται στα νότιας της χώρας και ζητούσαν από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, καθώς η πύρινη απειλή ήταν άμεση.

protothema.gr/M.Αγγελίνη

Shares