Τετάρτη , 5 Οκτωβρίου 2022

Θρίλερ στην Ινδία: Απελευθέρωσαν τους βιαστές της μουσουλμάνας

Μια μουσουλμάνα Ινδή είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού στη διάρκεια των διακοινοτικών συγκρούσεων το 2002 στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ. Σήμερα (18.08.2022), «παρέλυσε» μαθαίνοντας ότι οι άνδρες που της επιτέθηκαν αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Ινδή Μπιλκίς Μπανόν, που ήταν έγκυος όταν έπεσε θύμα βιασμού, έχασε επτά μέλη της οικογένειάς της, ανάμεσά τους και το τρίχρονο κοριτσάκι της, τα οποία δολοφονήθηκαν από μια ομάδα ινδουιστών το 2002 στο Γκουτζαράτ.

Ένδεκα άνδρες, που είχαν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για τα γεγονότα αυτά, αφέθηκαν ελεύθεροι αφού εξέτισαν ποινή 14 ετών. Σε ανακοίνωσή της, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Τετάρτη από τον δικηγόρο της, η Μπανόν δήλωσε ότι «δεν έχει λόγια». «Νιώθω ακόμη ότι έχω παραλύσει», πρόσθεσε.

«Εμπιστευόμουν τους υψηλούς θεσμούς της χώρας μας. Εμπιστευόμουν το σύστημα και σιγά σιγά μάθαινα να ζω με το τραύμα μου», εξήγησε.

«Η απελευθέρωση αυτών των καταδικασμένων μου στέρησε την ηρεμία και κατέστρεψε την πίστη μου στη δικαιοσύνη. Η οδύνη και η κλονισμένη πίστη μου δεν επηρεάζουν μόνο εμένα αλλά κάθε γυναίκα που δίνει μάχη για να δικαιωθεί στα δικαστήρια», πρόσθεσε.

«Η απελευθέρωση των 11 καταδικασμένων αποφασίστηκε αφού ελήφθησαν υπόψη διάφοροι παράγοντες, όπως η διάρκεια της ισόβιας κάθειρξης στην Ινδία, που σε γενικές γραμμές είναι 14 χρόνια ή περισσότερο, η ηλικία, η συμπεριφορά των ατόμων κτλ», δήλωσε αξιωματούχος του κρατιδίου Ραζ Κούμαρ, όπως έγραψε η εφημερίδα Hindustan Times.

Στο Νέο Δελχί, για συμπαράσταση στην κοπέλα οργανώθηκε σήμερα μικρή διαδήλωση κατά της απελευθέρωσης των ανδρών αυτών.

 

πηγή: newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares