Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θρίλερ με απαγωγή 150 τουριστών!

Αυτόχθονες απήγαγαν περίπου 150 τουρίστες που ταξίδευαν με ποταμόπλοιο, διαμαρτυρόμενοι για μια διαρροή πετρελαίου στον ποταμό Κουνινίκο της επαρχία Λορέτο, στο βόρειο Περού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CBS, μεταξύ των τουριστών είναι Αμερικανοί, Βρετανοί, Γάλλοι, Ισπανοί και Ελβετοί.

Αρκετές ώρες αφότου έγινε γνωστή η απαγωγή, οι τοπικές αρχές ξεκίνησαν διαβουλεύσεις με τους αυτόχθονες για την απελευθέρωση των τουριστών.

«Ύστερα από διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των κοινοτήτων στην περιοχή του Κουνινίκο, έγινε αποδεκτό το αίτημα για την απελευθέρωση των τουριστών», ανακοίνωσε το γραφείο του διαμεσολαβητή, συμπληρώνοντας ότι η απελευθέρωση θα γινόταν «σύντομα».

Ο επικεφαλής των αυτοχθόνων που απήγαγαν τους τουρίστες, ο Γουάτσον Τρουχίγιο, επιβεβαίωσε στο περουβιανό δίκτυο RPP τη συμφωνία. Όλοι οι τουρίστες είναι καλά στην υγεία τους, υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του RPP.

Μια από τις απαχθείσες, η Άντζελα Ραμίρες, δήλωσε στο RPP ότι οι αυτόχθονες τους ενημέρωσαν πως σκόπευαν να τους κρατήσουν για διάστημα όχι μεγαλύτερο της μιας εβδομάδας. Συμπλήρωσε ότι τους πρόσφεραν αρκετές φορές φαγητό.

 

Σύμφωνα με την Ραμίρες, μεταξύ των τουριστών που απήχθησαν ήταν έγκυες, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα και ένα μωρό.

Νωρίτερα, δημοσιεύματα έκαναν λόγο για έως και 300 απαχθέντες τουρίστες, μεταξύ των οποίων 17-23 ξένοι υπήκοοι.

Το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως βρίσκεται σε επαφή με τις περουβιανές αρχές αναφορικά με «έναν μικρό αριθμό βρετανών υπηκόων που ενεπλάκησαν σε ένα περιστατικό στο Περού».

 

newsit.gr

Shares