Κυριακή , 26 Σεπτεμβρίου 2021

Θράσος Οκτάι: Σταματήστε το παιχνίδι που παίζεται στην Αν. Μεσόγειο – Ελλάδα & Κύπρος να συνετιστούν….

“Η Γαλλία μπερδεύει την Ε.Ε.”


Συνέντευξη του αντιπροέδρου της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, φιλοξενεί η εφημερίδα «Μιλιέτ», ο οποίος, σχολιάζει τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως «Οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν το παιχνίδι που παίζουν στην περιοχή. Είναι επίσης προς το συμφέρον της ΕΕ να συνετιστούν το συντομότερο δυνατό».

Ειδικότερα, αναφέρει τα εξής σχετικά με Κύπρο, ανατολική Μεσόγειο και Ελλάδα.

Για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Οκτάι σημείωσε πως «Η Γαλλία μπερδεύει την Ε.Ε. Οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα πρέπει να σταματήσουν το παιχνίδι που παίζουν στην περιοχή. Είναι επίσης προς το συμφέρον της ΕΕ να συνετιστούν το συντομότερο δυνατό».

Αναφορικά με μια νέα πιθανή συμφωνία με τη Λιβύη, ο Οκτάι υποστήριξε πως «Συνεχίζουμε τις πολύ περιεκτικές συμφωνίες μας με τη Λιβύη. Έχουμε επίσης οικονομικές συμφωνίες που βασίζονται στην αμοιβαία συνεργασία για την ανάπτυξη της Λιβύης. Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές αμοιβαίες επισκέψεις τελευταία.

Είναι μια περίοδος ανοικοδόμησης της περιοχής. Υπάρχει συνεργασία για τη χρήση ενεργειακών πόρων προς όφελος του λαού της Λιβύης. Οι σχέσεις μας με τη Λιβύη θα συνεχιστούν με πολύπλευρο τρόπο».

Σχετικά με το έργο ηλεκτρικής ενέργειας στην ΤΔΒΚ, ο Οκτάι δήλωσε πως «Η ελληνοκυπριακή πλευρά και η ΕΕ εμποδίζουν την κατάσταση με την ηλεκτρική ενέργεια. Τώρα, δουλεύουμε πάνω σε ένα έργο, που είναι παρόμοιο με το δικό μας έργο για την υδροδότηση. Η ηλεκτρική ενέργεια θα προέρχεται από την Τουρκία».

Σχετικά με το εμπάργκο που εφαρμόζεται στην ΤΔΒΚ δήλωσε πως «Προσπαθούμε τώρα να βελτιώσουμε τις μεταφορές. Εργαζόμαστε για την επέκταση του αεροδρομίου. Προσπαθούμε επίσης να διασφαλίσουμε ότι η ΤΔΒΚείναι οικονομικά ανεξάρτητη».

 

ΠΗΓΗ

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares