Τρίτη , 23 Απριλίου 2024
Τελευταία Νέα

Θράκη: Η Τουρκία έχει απαιτήσεις για τα Ελληνικά σχολεία – Η κυβέρνηση τι κάνει;

Μειωμένο σχολικό ωράριο την Παρασκευή, προκειμένου μαθητές κι εκπαιδευτικοί της μειονότητας, να μπορούν να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους «καθήκοντα» ζητάει η Τουρκία από την Ελλάδα μέσω σε ανακοίνωση του Υπουργείου εξωτερικού! Έχει απαιτήσεις η Τουρκία για το πως η Ελληνική διοίκηση θα χειρίζεται τις δικές της υποθέσεις! Η κυβέρνηση θα δώσει ουσιαστική απάντηση στις προκλήσεις αυτές;

Στην ίδια ανακοίνωση χαρακτηρίζει τη μειονότητα «Τουρκική». «Προσκαλούμε τις ελληνικές Αρχές να αλλάξουν την απόφασή τους, η οποία περιορίζει μαθητές κι εκπαιδευτικούς από τα σχολεία της Τουρκικής (sic) Μειονότητας στη Δυτική Θράκη, να εκπληρώνουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα», αναφέρει ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του Τουρκικού ΥΠΕΞ στο Twitter.

Την ίδια ώρα, τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν την ανακοίνωση, με χαρακτηριστικούς τίτλους όπως: «Η Τουρκία αντιδρά στην απόφαση της Ελλάδας να περιορίσει τα θρησκευτικά καθήκοντα στα μειονοτικά σχολεία της Δυτικής Θράκης».

Οι λόγοι που η Τουρκία έχει “λυσσάξει”  για υποθέσεις που κανονικά ΔΕΝ θα έπρεπε να της αφορούν είναι γνωστοί και εντάσσονται σε γεωπολιτικούς ΚΑΙ γεωπολιτιστικούς παράγοντες. Αν το επιτύχει, τότε θα υπάρξει κίνδυνος διάσπασης Ελληνικού εδάφους με την “κάρτα” του μειονοτικού φαινομένου. Το μέσο επίτευξης: Η προπαγάνδα.

Η κυβέρνηση άραγε τα έχει λάβει όλα αυτά υπόψιν, ή σύντομα θα ακούσουμε να λένε παρόμοιο ρητό του Τσίπρα, πως “Η Θράκη ανήκει στα βουνά και πεδιάδες της”;

 

Πηγή: xronos.gr

Shares