Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022

Θλίψη και οδύνη στις κηδείες του 50χρονου και της 49χρονης

Κρήτη: Θλίψη και οδύνη στις κηδείες του 50χρονου και της 49χρονης

Απαντήσεις ζητά για τη διπλή τραγωδία η κοινωνία της Αγίας Πελαγίας

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Δευτέρας οι κηδείες της 49χρονης και του 50χρονου που έχασαν με τραγικό τρόπο της ζωή τους στην Αγία Πελαγία όταν τα παρασύρθηκαν από χείμαρρο.

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 50χρονου Κώστα

Σε κλίμα οδύνης αποχαιρέτησαν συγγενείς και φίλοι τον 50χρονο Κώστα Βεργάκη, που έχασε την ζωή του στην Αγία Πελαγία στο Ηράκλειο της Κρήτης, κατά την διάρκεια της φονικής κακοκαιρίας.

Ο Κώστας Βεργάκης βρήκε φρικτό θάνατο μέσα στο όχημα του, όταν αυτό παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας.

Oδύνη και συντριβή στην κηδεία της 49χρονης Ευγενίας
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης πραγματοποιήθηκε και η κηδεία της 49χρονης Ευγενίας Κυρίλοβα.

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος με ένα τεράστιο «γιατί» να πλανάται στην ατμόσφαιρα και την τοπική κοινωνία να ζητά απαντήσεις για τη διπλή τραγωδία.

 

Προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελία Ηρακλείου
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά τη φονική κακοκαιρία που έπληξε την Κρήτη το περασμένο Σάββατο και είχε ως τραγικό απολογισμό το θάνατο δύο ανθρώπων.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Αθανάσιος Γαλήνας παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη φονική πλημμύρα στην Αγία Πελαγία.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γαλήνας ζητά να διερευνηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου αν προκύπτουν ευθύνες από αμέλεια πρώτον για διπλή ανθρωποκτονία, δεύτερον για σωματικές βλάβες και τρίτον για την πλημμύρα που κατέστρεψε δεκάδες αυτοκίνητα, καταστήματα και σπίτια.

Μετρούν τις πληγές τους οι κάτοικοι
Την ίδια ώρα, τις πληγές τους μετρούν οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από την φονική πλημμύρα του Σαββάτου.

Σπίτια, καταστήματα και δεκάδες αυτοκίνητα στο έλεος των ορμητικών νερών. Αγία Πελαγία, Παλαιόκαστρο, Καρτερός, Γούρνες, Γούβες και Σητεία μερικές από τις περιοχές που επλήγησαν.

photo

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares