Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Τελευταία Νέα

Θετικό ξεκίνημα στην εβδομάδα για τη Wall Street μετά το ράλι της Παρασκευής

Σε ανοδικό έδαφος ξεκινούν την εβδομάδα οι δείκτες της Wall Street μετά το ράλι της προηγούμενης Παρασκευής και ενώ οι επενδυτές ετοιμάζονται για άλλο ένα μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων τις επόμενες ημέρες.

Παρά το εντυπωσιακό ράλι της Παρασκευής, η αμερικανική αγορά δεν κατάφερε να αποφύγει τις απώλειες στο επίπεδο της εβδομάδας. Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 2,7% στην εβδομάδα, ενώ ο ευρύτερος S&P 500 υποχώρησε 0,7%. Ο τεχνολογικός Nasdaq κατάφερε να κλείσει την εβδομάδα ενισχυμένος κατά 0,6%, μετά το άλμα της Παρασκευής σε ποσοστό 2,7%.

Με τα στελέχη της Federal Reserve να μπαίνουν σε περίοδο απαγόρευσης δηλώσεων ενόψει της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της τράπεζας στις 31 Ιανουαρίου – 1η Φεβρουαρίου, το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται αποκλειστικά στις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων που αναμένεται να λάβουν καταιγιστικό ρυθμό τις επόμενες ημέρες.

Βαριά ονόματα της αμερικανικής οικονομίας όπως οι General Electric, GE, Johnson & Johnson, Microsoft, Tesla, Verizon Communications, International Business Machines και Intel θα ανακοινώσουν αυτή την εβδομάδα την πορεία των αποτελεσμάτων τους για το προηγούμενο τρίμηνο.

Δείκτες – Στατιστικά

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones ενισχύεται 71,52 μονάδες ή 0,21% στις 33.448,30 μονάδες, ενώ ο S&P 500 προσθέτει 22,74 μονάδες ή 0,57% στις 3.994,80 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 119,61 μονάδες ή 1,07% στις 11.259,76 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones οι 22 κινούνται με θετικό πρόσημο και οκτώ με αρνητικό.

Τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνει η Salesforce με άλμα 3,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,07% στα 154,38 δολ. μετά από δημοσίευμα της WSJ ότι η Elliott Management Corp. έκανε μια επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων στην εταιρεία. Ακολουθούν Intel με κέρδη 1,62% στα 29,69 δολ. και Apple με άνοδο 1,46% στα 139,88 δολ.

Στον αντίποδα, οι μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες είναι η Goldman Sachs Group (-0,63%), United Health Group (-0,55%) και Merck (-0,55%).

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί εξάλλου την Πέμπτη στην πρώτη εκτίμηση για το ΑΕΠ το δ’ τρίμηνο, με τους αναλυτές να περιμένουν επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 2,6% από 3,2% το τρίτο τρίμηνο. Το οικονομικό ημερολόγιο της εβδομάδας περιλαμβάνει ακόμα τον δείκτη τιμών για δαπάνες προσωπικής κατανάλωσης την Παρασκευή που αποτελεί τον προτιμώμενο δείκτη της Federal Reserve για τον πληθωρισμό.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, οι μετοχές της Evoqua Water Technologies σημειώνουν άλμα ανώ του 10% στον απόηχο της συμφωνίας εξαγοράς της εταιρείας από την Xylem Inc. με ανταλλαγή μετοχών. Στον αντίποδα, οι μετοχές της Xylem χάνουν πάνω από 9%.

Κέδρη που ξεπερνούν το 1% σημειώνει εξάλλου ο τίτλος της Baker Hughes μετά την ανακοίνωση της εταιρεία για παραγγελίες-ρεκόρ 8 δισ. δολ. για το δ’ τρίμηνο.

Πηγή: capital.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares