Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκης: Μαθητές έπεσαν θύματα τριών ληστών έξω από τα σχολεία τους – Τους πήραν χρυσές αλυσίδες

Θύματα νεαρών ληστών έπεσαν δύο ανήλικοι στην περιοχή του Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα αφότου τελείωσαν τα μαθήματά τους και έφυγαν από το σχολείο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, όλα έγιναν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν τρεις άγνωστοι άντρες πλησίασαν έναν 15χρονο στην οδό Παπάγου, πλησίον του 1ου Γενικού Λυκείου Κορδελιού, και με την απειλή σωματικής βίας κατάφεραν να του αρπάξουν τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του.

Οι δράστες όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Σε λιγότερο από πέντε λεπτά εντόπισαν το νέο θύμα τους, έναν 14χρονο μαθητή και απειλώντας τον ότι θα του κάνουν κακό, του αφαίρεσαν, επίσης, τη χρυσή αλυσίδα που φορούσε στον λαιμό του, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Οι ανήλικοι μαθητές ανέφεραν στους γονείς τους τα περιστατικά και εκείνοι προχώρησαν σε καταγγελία στην αστυνομία. Την προανάκριση έχει αναλάβει το Τμήμα Ασφάλειας Κορδελιού Ευόσμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας μαθητής φέρεται να αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός εκ των δραστών μαθητή ΕΠΑΛ της περιοχής.

Όπως ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας και του Συλλόγου Γονέων στο 1ο ΓΕΛ, Θανάσης Κοκονάς, «είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να υπάρξει σχολικός φύλακας την ώρα του σχολείου και μετά το τέλος των μαθημάτων, τις απογευματινές ώρες. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο, αν οι θύτες είναι μαθητές, με ψυχολόγους μέσα στα σχολεία προκειμένου να δουν τι τους οδηγεί σε αυτά τα περιστατικά βίας, καθώς είναι αρκετά».

 

πρωτο θεμα

Shares