Παρασκευή , 20 Μαΐου 2022
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Υπό έλεγχο ΦΩΤΙΑ στο ΑΠΘ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η φωτιά στο ΑΠΘ εκδηλώθηκε στο υπόγειο του τμήματος Βιολογίας και πήρε διαστάσεις. Μια φοιτήτρια απεγκλωβίστηκε από ασανσέρ και διακομίστηκε προληπτικά σε νοσοκομείο.

Ένα πυκνό σύννεφο καπνού σκέπασε το Αριστοτέλειο και δυσκόλεψε τους πυροσβέστες. Νέες εικόνες από το φλεγόμενο ΑΠΘ. Στο σημείο εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών.
H φωτιά ξέσπασε γύρω στις 09.00 το πρωί, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στο υπόγειο του Τμήματος Βιολογίας στη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), όπου βρίσκονται οι μετασχηματιστές από όπου τροφοδοτείται το οκταώροφο κτήριο.

Καπνοί εισχώρησαν και στα εργαστήρια του παρακείμενου Τμήματος Φυσικής, όπου ευτυχώς δεν προχώρησε η φωτιά.

Οι χώροι, όπου την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά βρισκόταν -λόγω των επικείμενων αργιών- σχετικά περιορισμένος αριθμός ατόμων -περίπου 100 φοιτητές, μέλη διδακτικού προσωπικού και υπάλληλοι του πανεπιστημίου- εκκενώθηκαν άμεσα, ενώ νεαρή που είχε εγκλωβιστεί σε ασανσέρ απεγκλωβίστηκε κι αφού της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, αποχώρησε.

Η φωτιά σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής τέθηκε υπό έλεγχο λίγο μετά τις 11.30.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 22 πυροσβέστες με εννέα υδροφόρα οχήματα.

Το γεγονός ότι πυκνοί καπνοί, που εξαπλώθηκαν μέχρι την ταράτσα του οκταώροφου κτηρίου, εμπόδιζαν την ορατότητα, καθιστούσε εξαιρετικά δύσκολη την πρόσβαση των πυροσβεστών, οι οποίοι χρειάστηκε να σπάσουν υαλοπίνακες και λουκέτα για να εισέλθουν στα κτήρια.

Επιτόπου βρίσκονται εκπρόσωποι των πρυτανικών αρχών και πρόεδροι σχολών και τμημάτων.

Οι νέες εικόνες από τη φωτιά στο ΑΠΘ

newsit.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares