Τρίτη , 27 Σεπτεμβρίου 2022

Θεσσαλονίκη: Ξεσπούν οι γονείς της 15χρονης που πέθανε από περιτονίτιδα και καταγγέλλουν τους γιατρούς

Οι γονείς της 15χρονης που πέθανε στις 23 Νοεμβρίου 2021 από περιτονίτιδα θυμούνται και ξεσπούν για τον θάνατό της.

Η 15χρονη Χριστίνα Μαρία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη και εκείνοι δεν έχουν ξεχάσει.

Όπως ανέφεραν οι γονείς της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η Χριστίνα Μαρία γεννήθηκε με ένα πρόβλημα στο έντερο. Σε ηλικία 3 ετών υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, που της επέτρεψε να ζήσει χωρίς προβλήματα μέχρι την εφηβεία της.

Τα προβλήματα για εκείνη άρχισαν ξανά τον Ιούλιο του 2021 όταν η Χριστίνα Μαρία χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με πόνο στην κοιλιά και τυμπανισμό. Στις 5 Οκτωβρίου 2021 οι πόνοι επανήλθαν και η 15χρονη νοσηλεύτηκε για 10 μέρες. Οι γιατροί διέγνωσαν συμφυτικό ειλεό και πρότειναν στους γονείς τη χειρουργική αφαίρεση των συμφύσεων λαπαρασκοπικά.

«Το παιδί μου, μού είπε “πάμε να κάνουμε αυτή την εγχείρηση για να πάρω τη ζωή μου πίσω”» είπε στην εκπομπή του Star η μητέρα της Χριστίνας Μαρίας.

 

Το χειρουργείο έγινε, όμως μετά οι πόνοι ήταν αφόρητοι. Η 15χρονη είχε αυξημένες σφίξεις και χαμηλή αρτηριακή πίεση. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς της, δεκάδες γιατροί την εξέτασαν, όμως κανείς δεν τους έδινε απαντήσεις.

«Επί 15 μέρες τους ρωτούσα κάθε μέρα τι συμβαίνει. Επτά γιατροί εξέτασαν το παιδί μου κι ούτε ένας δεν κατάλαβε ότι ήταν περιτονίτιδα;», διερωτήθηκε ο πατέρας της 15χρονης. Κάποια στιγμή το παιδί είπε στη μητέρα του ότι δεν έβλεπε. Εκείνη φώναξε τον διευθυντή της μονάδας που περνούσε έξω από τον θάλαμο κι εκείνος, βλέποντας την κατάσταση της μικρής, της είπε να τρέξει να φέρει βοήθεια.

«Δεν υπήρχε απινιδωτής, αν υπήρχε θα είχε σωθεί το παιδί μου. Έπαθε ανακοπή από οξεία περιτονίτιδα», είπε η μητέρα. Το πιο τραγικό μάλιστα είναι ότι η Χριστίνα Μαρία έφυγε από τη ζωή την ίδια ημέρα που είχαν γνωριστεί οι γονείς της κι είχαν αποφασίσει να συνεχίσουν μαζί τη ζωή τους.

«Προσπαθώ να αναπνέω κάθε μέρα γιατί έχω ένα ακόμα παιδί. Θέλω την παραδειγματική τιμωρία όσων έκαναν λάθος. Δεν θέλω να ξανασυμβεί σε άλλο παιδί. Ψάχνω να τη βρω, ξέρω ότι είναι μαζί μας. Περιμένω να την ακούσω να με λέει μαμά. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος πόνος από όταν χάνεις το παιδί σου. Όταν χάνεις τη μάνα σου λέγεσαι ορφανός, όταν χάνεις τον σύζυγό σου, χήρα, υπάρχει λέξη για τους γονείς που χάνουν τα παιδιά τους;» αναρωτήθηκε η μητέρα της 15χρονης.

 

newsbomb.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares