Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Βίντεο ντοκουμέντο από ληστές που ψέκαζε με υπνωτικό ένοικους

Στα «χέρια» της Αστυνομίας βρίσκονται δύο διαρρήκτες, ένας 44χρονος Έλληνας και ένας 49χρονος Αλβανός, ως μέλη σπείρας που ξάφριζε σπίτια στην Ανατολική Θεσσαλονίκη όλο το καλοκαίρι, ύστερα από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για εγκληματική οργάνωση-συμμορία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής τελεσθείσες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, πλαστογραφία, παράβαση νόμου περί όπλων.

Στο πλαίσιο της δράσης τους, από τις 22 Ιουλίου έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2022, ενεργώντας με ίδια ή διαφορετική σύνθεση και με συνεργό, έκαναν συνολικά 2 ληστείες και 12 κλοπές σε σπίτια στις περιοχές Πυλαίας, Πανοράματος, Καρδίας, Πλαγιαρίου, Τριλόφου και Επανομής.

Στις περισσότερες των περιπτώσεων, σύμφωνα με το thestival, εισέβαλαν τη νύχτα, ενώ οι ένοικοι κοιμόντουσαν, ενώ δύο εκ των ιδιοκτητών που έπεσαν θύματα διάρρηξης ανέφεραν ότι έφεραν συμπτώματα από ρίψη υπνωτικής ουσίας.

Η συνολική λεία, αποτελούμενη από χρυσαφικά – χρηματικά ποσά, εκτιμάται ότι ανέρχεται στο ποσό των περίπου 53.000 ευρώ, ενώ έκλεψαν επίσης τρία αυτοκίνητα, τα οποία βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

 

Δείτε βίντεο ντοκουμέντο από διάρρηξη που έγινε στις 27 Ιουλίου σε σπίτι στο Πλαγιάρι:

Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, οι δύο δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, στις περιοχές της Πυλαίας και της Πολίχνης. Σημειώνεται, ότι κατά την ακινητοποίησή του ο 49χρονος Αλβανός προέβαλε μεγάλη αντίσταση, ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που έφερε πέντε φυσίγγια, ένα πλαστό Δελτίο Ταυτότητας ιταλικών Αρχών, μία πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης ιταλικών Αρχών και το χρηματικό ποσό των 725 ευρώ ως προερχόμενο από αξιόποινες πράξεις.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την προσέγγιση και τη διαφυγή τους από τα σημεία των παράνομων πράξεων, τα οποία μετά την τέλεση απέκρυπταν ,προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους από τις αστυνομικές Αρχές.

 

lawandorder.gr/thestival.gr

Shares