Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Το άγαλμα του Παύλου Μελά έφυγε και έμεινε πίσω αυτό το σημείωμα που προκαλεί συζητήσεις

Το άγαλμα δεν είναι πλέον στη θέση που το είχαν συνηθίσει οι κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη. Απομακρύνθηκε και έμεινε πίσω ένα σημείωμα που διαβάζουν ντόπιοι και τουρίστες…

 

«Επιστρέφω σε λίγο ευσταθέστερος». Το μήνυμα αυτό άφησε το… άγαλμα του Παύλου Μελά, το οποίο έως τις αρχές Αυγούστου βρισκόταν στην οδό Σκρά, στην περιοχή του Κορδελιού, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Το άγαλμα του Μακεδονομάχου απομακρύνθηκε πριν από λίγες ημέρες από τη δημοτική αρχή Κορδελιού Ευόσμου, καθώς το προηγούμενο διάστημα, διαπιστώθηκαν αρχικά δολιοφθορές, ενώ στη συνέχεια άγνωστοι προσπάθησαν να το αφαιρέσουν.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Κορδελιού Ευόσμου, Κώστα Σωτηράκη, άγνωστα άτομα βανδάλισαν τις αλυσίδες που υπήρχαν γύρω από το άγαλμα και φαίνεται πως προσπάθησαν να το αφαιρέσουν. «Είναι από μπρούντζο το άγαλμα, πρέπει οι δράστες να το έδεσαν με σχοινί για να το ρίξουν», σημείωσε ο κ. Σωτηράκης.

Την περασμένη εβδομάδα η τεχνική υπηρεσία του δήμου με μηχάνημα έβγαλε το άγαλμα προκειμένου να αποκατασταθούν οι βλάβες. «Θα γίνει κάποια κατασκευή που θα είναι πιο ασφαλής. Μάλλον δεν θα τοποθετηθούν αλυσίδες καθώς σε εκείνο το σημείο παίζουν και παιδάκια για να μην έχουμε κάποιο ατύχημα», σημείωσε ο αντιδήμαρχος.

Εκτίμησε ότι αρχές Σεπτεμβρίου πιθανότατα να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης και να επανατοποθετηθεί στο σημείο που βρίσκεται επί χρόνια. Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το άγαλμα του Παύλου Μελά βρίσκεται στο στόχαστρο δραστών. Το 2015 άγνωστοι είχαν κλέψει το τουφέκι του αγάλματος. Δείτε τις εικόνες του voria.gr

 

 

Shares