Τρίτη , 28 Σεπτεμβρίου 2021
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Την στιγμή που η χώρα «φλέγεται» και τα νοσοκομεία γεμίζουν οι ιδιωτικές κλινικές αρνούνται να δώσουν κλίνες Covid

Θεσσαλονίκη:Την στιγμή που η χώρα σημειώνει αρνητικό ρεκόρ και τα νοσοκομεία γεμίζουν πλεον οι ιδιωτικές κλινικές αρνούνται να δώσουν κλίνες Covid

Ασφυξία στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης έχει δημιουργήσει η μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού με το υπουργείο Υγείας να αναζητά επείγουσες λύσεις για τη νοσηλεία των ασθενών.

Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Πέμπτης, το υπουργείο Υγείας απέστειλε «τελεσίγραφο» στις ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης να δώσουν άμεσα 200 κλίνες για COVID-19, αλλιώς θα προχωρήσει σε επίταξη.

Αρνητική ήταν η απάντηση του Προέδρου της ΠΕΙΚ, Γρηγόριος Σαραφιανός.

Δείτε το έγγραφο

 

 

Πιο συγκεκριμένα, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που εφημερεύει σήμερα, μέσα σε πέντε ώρες, προσήλθαν 170 πολίτες με τους παραπάνω από τους μισούς να είναι ύποπτοι για κορονοϊό ή νοσούντες ενώ η εφημερία ξεκίνησε με πληρότητα στις κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ίδια κατάσταση και στο ΑΧΕΠΑ που έκλεισε την εφημερία με πληρότητα στις ΜΕΘ, 90 νέες εισαγωγές, 20 ύποπτα κρούσματα και δύο διασωληνώσεις.

Χωρίς κλίνες στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας είναι το Ιπποκράτειο νοσοκομείο που ξεκινά την εφημερία το πρωί της Παρασκευής.

 

 

 

 

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares