Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Ο νέος «Εσκομπάρ» πίσω από την κοκαϊνη που κατασχέθηκε – Η σκοτεινή συμφωνία για 2,5 τόνους

Νέες αποκαλύψεις για το καρτέλ που διακινούσε κοκαϊνη σε όλη την Ευρώπη. Οι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη ρίχνουν περισσότερο φως, στη μαφία που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των ΗΠΑ…

Η κοκαϊνη έφτασε στη Θεσσαλονίκη, αλλά οι αστυνομικοί αποδείχθηκαν διαβασμένοι και πανέτοιμοι. Η επιχείρηση που έγινε χθες Παρασκευή έφερε 4 συλλήψεις για τα 300 κιλά που είχαν ήδη φτάσει στην πόλη, σε κοντέινερ με μπανάνες. Οι έρευνες συνεχίζονται και τα στοιχεία που αποκαλύπτονται προκαλούν αίσθηση. Το καρτέλ από την Κολομβία φέρεται να είχε δεσμευτεί πριν από λίγους μήνες, να «βάλει» στην Ελλάδα 2,5 τόνους κοκαϊνη και από εκεί να γίνει διακίνηση όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Η συμφωνία είχε γίνει με συμμορία Άγγλων μαφιόζων που διακινεί μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη και είχε τεθεί υπό διαρκή παρακολούθηση.

Όπως μετέδωσε το Open, η συμφωνία προέβλεπε τα πρώτα χρήματα στους Άγγλους να δίνονταν με τα πρώτα κιλά κοκαΐνης που θα έφθαναν στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστο όμως για ποιο λόγο η συμφωνία έσπασε και τελικά οι Κολομβιανοί έστειλαν μόνο 300 κιλά κοκαϊνη στη Θεσσαλονίκη, με τις Αρχές να προχωρούν σε άψογα συντονισμένη επιχείρηση.

Πίσω από το καρτέλ της Κολομβίας βρίσκεται ο νέος «Εσκομπάρ». Ένας ναρκέμπορος που ζει στη χώρα της Λατινικής Αμερικής και έχει έναν ολόκληρο στρατό για προστασία. Πρόσφατα ο ίδιος έκανε ταξίδι σε Αφρική και Μεξικό, χωρίς να εντοπιστεί από άντρες της Αμερικανικής Δίωξης. Είναι το πρόσωπο, που έχει μπει στο στόχαστρο των Αμερικανών και ο κλοιός στενεύει γύρω του, ενώ τα άτομα που συνελήφθησαν στην Ελλάδα, αποτελούσαν στόχο σχεδόν όλων των αρχών ασφαλείας της Ευρώπης.

Οι ελληνικές αρχές ανέλαβαν να εντοπίσουν στη Θεσσαλονίκη τη βίλα – στρατηγείο των ναρκεμπόρων για να ακολουθήσει η επιχείρηση που οδήγησε στις συλλήψεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν τοποθετήσει στο φορτίο με την κοκαΐνη ειδικά μηχανήματα σε μορφή USB που αποτελούσαν τους «κόφτες» σήματος ακόμη και κινητών τηλεφώνων, καθώς έτσι πίστευαν ότι δεν θα τους εντόπιζαν οι ελληνικές αρχές σε περίπτωση που κάτι είχαν υποψιαστεί και τους παρακολουθούσαν.

Ο ένας εκ των τεσσάρων συλληφθέντων στη Θεσσαλονίκη, ηλικίας 45 ετών, αναζητούνταν από τους Βρετανούς, καθώς στην Αγγλία έχει προχωρήσει για λογαριασμό του καρτέλ στο βασανισμό ενός άτομού το όποιο στη συνέχεια το έκαψε ζωντανό. Μάλιστα ο αδερφός του 45χρονου είναι από τα υψηλόβαθμα στελέχη του καρτέλ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Οι Αμερικάνοι και οι Ιταλοί όταν αναφέρονταν στο συγκεκριμένο καρτέλ έλεγαν τη φράση: «Η υπόθεση των Άγγλων» και δούλευαν την υπόθεση πάνω από έξι μήνες, όπως τόνισε η Μίνα Καραμήτρου…

newsit.gr

Shares