Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Έχει καταδικαστεί 8 φορές για ενδοοικογενειακή βία, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος

Κραυγή αγωνίας από την εν διαστάσει σύζυγο: «Σας παρακαλώ κάντε κάτι…» – Τρομακτική αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας την τελευταία τριετία

 

Ένας άνδρας στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για 8η φορά για κακοποίηση της γυναίκας του (με την οποία βρίσκεται σε διάσταση και έχουν ληφθεί και περιοριστικά μέτρα εναντίον του), αλλά παρόλα αυτά, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερος, σε μια αδιανόητη υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον καταδίκασε για όγδοη φορά, σε διαδικασία που έγινε ερήμην, σε ποινή φυλάκισης ενός έτους εκτιτέα, αλλά η έφεσή του έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα εκ του νόμου, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο και αν ασκήσει έφεση, όπως έκανε τις προηγούμενες επτά φορές, θα μείνει ελεύθερος.

 

Κραυγή αγωνίας
Η 29χρονη εν διαστάσει σύζυγός του, βρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και αφού περιέγραψε τον εφιάλτη που ζει, εξέφρασε την απελπισία της και την αγωνία της μετά και από αυτή την απόφαση.

«Σας παρακαλώ κάντε κάτι να με προστατέψετε, μπορεί να είμαι το επόμενο θύμα», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε ότι στις 19 Αυγούστου σε ένα πάρκο, ήταν η τελευταία φορά που της επιτέθηκε και τη χτύπησε, παρά τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί εναντίον του.

Η γυναίκα υπέβαλε μήνυση, αλλά ο άνδρας αναζητήθηκε και δεν συνελήφθη.

Μεγάλη αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας
Μια τρομακτική αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας παρατηρείται την τελευταία τριετία, μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2022.

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Ιούνιο του 2020 είχαν καταγραφεί (καταγγελίες και δικογραφίες) 491 περιστατικά, τον επόμενο χρόνο 556, για να φτάσουμε στον φετινό Ιούνιο και το νούμερο να έχει εκτοξευθεί στο 895!

Αριθμοί συγκλονιστικοί και αν σκεφτεί κανείς ότι βάσει υπολογισμών έξι στις δέκα γυναίκες δεν καταγγέλλουν το τι συμβαίνει, τότε μπορεί μόνο να φανταστεί το μέγεθος του προβλήματος.

Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2022, οι δράστες ήταν 4.558 άνδρες και 1.097 γυναίκες, ενώ 4.606 ήταν τα θύματα γυναίκες και 1.580 τα θύματα άνδρες.

Shares