Κυριακή , 2 Οκτωβρίου 2022
Τελευταία Νέα

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία φοιτητών στο ΑΠΘ κατά της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας – Βίντεο

Σε κινητοποίηση προχώρησαν φοιτητικοί σύλλογοι και ομάδες αντιεξουσιαστών στο κτήριο της διοίκησης του ΑΠΘ με αίτημα να αποχωρήσουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί στον ευρύτερο χώρο του Πανεπιστημίου.

Σε νέα διαμαρτυρία κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας προχώρησαν σήμερα φοιτητές στο ΑΠΘ, ύστερα από κάλεσμα φοιτητικών παρατάξεων και αυτόνομων σχημάτων.

Κρατώντας πανό συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου όπου φώναξαν συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία αστυνομικών στο Ίδρυμα και κατά της διοίκησης του Αριστοτελείου.

Στη συνέχεια, συγκρότησαν πορεία η οποία -εν μέσω συνθημάτων- κινήθηκε προς τη Σχολή Θετικών Επιστημών για να καταλήξει λίγο αργότερα στην Πολυτεχνική Σχολή, όπου οι συγκεντρωθέντες διαλύθηκαν ειρηνικά.

 

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφάλειας εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Στις 18:00 απόψε, Παρασκευή, στον Λευκό Πύργο, μέλη Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας θα συγκεντρωθούν διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα του κλάδου τους. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνει πορεία στους δρόμους του κέντρου.

Αύριο Σάββατο, στις 18:00, στο άγαλμα του Βενιζέλου, με αφορμή τα εγκαίνια της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ/ ΑΔΕΔΥ. Βασικά αιτήματα των συνδικάτων η αύξηση μισθών, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η αποκατάσταση του θεσμικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

 

cnn.gr

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares