Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αγωνία για τους δύο διασωληνωμένους από τη φωτιά στο κέντρο – Πώς εξαπλώθηκε ταχύτατα

Ένα 24ωρο μετά τη μεγάλη φωτιά σε κτίριο δίπλα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο στη Θεσσαλονίκη, τα βλέμματα στρέφονται στα άτομα που παραμένουν σε νοσοκομεία…

Προανάκριση διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία για τα ακριβή αίτια της φωτιάς που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής, σε πολυώροφο εγκαταλελειμμένο κτίριο, δίπλα στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο κέντρο της πόλης.

Έχει ήδη γίνει αυτοψία και η συλλογή των στοιχείων από το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής, ώστε τις επόμενες μέρες να παραδοθεί το πόρισμα των ειδικών για την εκδήλωση της φωτιάς, από την οποία απεγκλωβίστηκαν με τη συνδρομή της πυροσβεστικής 42 άτομα.

Εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δυο άνθρωποι στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ, Παναγιώτης Μπογιατζίδης, η κλινική τους εικόνα είναι καλή και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες ώρες να αποσωληνωθούν.

Μια ακόμη γυναίκα παραμένει σε νοσηλεία στο ίδιο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο η ζωή της, ενώ όλοι οι υπόλοιποι πολίτες που διακομίστηκαν χθες σε νοσοκομεία της πόλης πήραν εξιτήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, πεταμένα ράφια, σκουπίδια, αλλά και χόρτα βρισκόντουσαν στο σημείο το οποίο παρουσίαζε εμφανή σημάδια εγκατάλειψης. Τα παραπάνω υλικά βοήθησαν την πυρκαγιά να μεταδοθεί ραγδαία, ενώ συνέβαλλαν στη δημιουργία του έντονου καπνού που κατέκλυσε το κτίριο και την ατμόσφαιρα και πανικόβαλλε όλους όσοι βρέθηκαν σε αυτό.

newsit.gr

 

Shares