Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024

Θεσσαλονίκη: Αυτό είναι το πρώτο ταξί για κατοικίδια – Ποια τα ρίσκα

Τα κατοικίδια στη Θεσσαλονίκη έχουν το δικό τους ταξί. Ένας ταξιτζής αποφάσισε να διαφοροποιηθεί και τώρα δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος αφού όπως φαίνεται τα χρήματα που κερδίζει είναι περισσότερα σε σχέση με πριν…

Ζείτε στη Θεσσαλονίκη και αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα κατοικίδια και τις μετακινήσεις τους; Ένας ταξιτζής δίνει τη λύση, καθώς έφτιαξε το πρώτο ταξί για τους τετράποδους φίλους μας. Σκύλοι και γάτες παίρνουν θέση στο όχημα και ταξιδεύουν μαζί με τον ιδιοκτήτη μέχρι τον τελικό προορισμό. Η δουλειά αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Κάθε Σάββατο μάλιστα ο ταξιτζής πηγαίνει αυθημερόν στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει ζωάκια που προορίζονται για υιοθεσίες στην πρωτεύουσα

Στην ερώτηση «πώς θα μετακινηθώ με το κατοικίδιο μου, εάν δε διαθέτω το δικό μου όχημα;», απαντούν ο Τάσος και η Σοφία, από τη Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης. Οι δυο τους «τρέχουν» εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο το “PET εν TAXI by Baloo“. Το πρώτο ταξί για τη μεταφορά τετράποδων ζώων στην πόλη.

«Εδώ και πολλά χρόνια εργαζόμουν επαγγελματικά πίσω από το τιμόνι, καθώς οδηγούσα ταξί. Όσο έκανα, όμως, μία δουλειά που δεν μου άρεσε, εντόπιζα προβλήματα στη μετακίνηση των ανθρώπων που ήθελαν να πάνε κάπου με το κατοικίδιό τους, αλλά δεν διέθεταν το δικό τους όχημα. Δεν υπάρχει δυστυχώς ένα μέσο, με το οποίο να μπορείς να μετακινηθείς με τα ζωάκια σου», περιγράφει σχετικά ο Τάσος.

Ωστόσο, οι ιδέες γεννιούνται συνήθως μέσα από συγκεκριμένες ανάγκες, όπως αυτές που ανέφερε ο Τάσος. Και τις ανάγκες αυτές, θα μπορούσε να τις εντοπίσει ένα άτομο το οποίο συμβιώνει με κατοικίδιο. «Η Baloo, ήταν η σκυλίτσα μας. Δυστυχώς, τη χάσαμε πριν από 4 χρόνια, καθώς έπασχε από πολυνευρίτιδα. Όμως, βλέπαμε ότι είναι δύσκολο να μπούμε κάπου με τη σκυλίτσα μας. Αυτή ήταν ακόμη μία ένδειξη, που φανέρωνε πως κάτι πρέπει να γίνει».

 

Από τον Οκτώβριο του 2021 που ξεκίνησε το εγχείρημα έχουν εξυπηρετηθεί αμέτρητοι άνθρωποι, καθώς οι ανάγκες που παρουσιάζουν οι τετράποδοι φίλοι, είναι όμοιες με εκείνες των ανθρώπων. «Η ανταπόκριση του κοινού, είναι μεγάλη. Πολλές φορές μεταφέρουμε ζωάκια σε κτηνιατρεία, ενώ άλλες παραλαμβάνουμε ζωάκια που είχαν κάποιο ατύχημα.

Στις περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, γνωρίζω πώς να προσφέρω τις Πρώτες Βοήθειες προτού μεταβούμε στον γιατρό που είναι και ο ειδικός, ακριβώς όπως θα κάναμε και με έναν άνθρωπο», εξηγεί σχετικά ο οδηγός του ταξί, ο οποίος έχει επιφορτιστεί πλήρως με την οδήγηση του οχήματος, δηλαδή του μικρού φορτηγού με χαρακτηριστικά κλούβας, που διαθέτει έναν ενιαίο χώρο προκειμένου να φιλοξενεί τα ζωάκια.

«Για να λειτουργήσει ωστόσο αυτή η κινητή επιχείρηση», όπως εξηγεί ο Τάσος, «χρειάζεται η εξασφάλιση των απαραίτητων πιστοποιητικών από κτηνιατρική υπηρεσία και μηχανολογικό κέντρο». «Η προηγούμενή μου δουλειά, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Τώρα, ωστόσο, είμαι ευτυχισμένος γιατί μεταφέρω ζωάκια και κάνω αυτό που μου αρέσει», γνωστοποιεί ο Τάσος για την καθημερινότητά του.

Εξηγεί ωστόσο στο grtimes.gr, ότι, «είναι αγχωτικό να τα διαχειριστείς όλα αυτά, καθώς χρειάζεται υπομονή. Επιπλέον, αρκετές φορές τυχαίνει να κληθώ για να συνδράμω ακόμη και τα μεσάνυχτα, ενώ είμαι 24 ώρες το 24ωρο σε… επιφυλακή». Ο Τάσος μάλιστα ταξιδεύει κάθε Σάββατο αυθημερόν στην Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρει ζωάκια που προορίζονται για υιοθεσίες στην πρωτεύουσα, ή να παραλάβει άλλα ζωάκια από εκεί και να τα παραδώσει σε φιλοζωικές εταιρείες.

 

newsit.gr

Shares