Δευτέρα , 30 Ιανουαρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Αυτή είναι η γυναίκα του 16χρονου Ρομά – Τι δήλωσε για τον αστυνόμο

Ο 16χρονος Ρομά συνεχίζει να χαροπαλεύει στη Θεσσαλονίκη και οι στενοί συγγενείς του αγωνιούν. Η σύζυγός του, μίλησε για πρώτη φορά και ζήτησε ο αστυνομικός να οδηγηθεί στη φυλακή…

Η κατάσταση του 16χρονου Κώστα που δέχτηκε σφαίρα στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στη Θεσσαλονίκη, παραμένει σταθερά κρίσιμη. Οι γονείς, η σύζυγος και η πεθερά του, «βράζουν» με τον αστυνομικό που πυροβόλησε και ζητούν να οδηγηθεί στη φυλακή. Προσεύχονται για ένα θαύμα. Οι γιατροί τους έχουν ενημερώσει από την πρώτη στιγμή πως η μάχη του παιδιού είναι δύσκολη και πρέπει οι ίδιοι να είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Όσο ο 16χρονος Ρομά, Κώστας Φραγκούλης δίνει μάχη για τη ζωή του, η σύζυγος του ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη και παράλληλα προσεύχεται. Να γίνει καλά ο άνθρωπος τους και να επιστρέψει σύντομα κοντά τους. «Θέλω δικαιοσύνη να τον δικάσει ο εισαγγελέας και να γίνει καλά. Προσεύχομαι για να γίνει καλά και πιστεύω ότι θα τα καταφέρει» λέει στο Mega.

Με δάκρυα στα μάτια η οικογένεια του 16χρονου αγωνιά για την υγεία του και μετρά τις ώρες μία μία, φροντίζοντας παράλληλα την επτά μηνών κόρη του. «Χάλια ζούμε, θέλουμε τον Κώστα πίσω να ‘ρθει. Θέλουμε δικαιοσύνη» δηλώνει η πεθερά του 16χρονου. Η σύζυγος και η μητέρα του 16χρονου θέλουν όπως λένε, o 34χρονος αστυνομικός που τον πυροβόλησε να οδηγηθεί στις φυλακές. «Να γίνει καλά ο γιος μου, ο Κώστας, ο γιος μου, ο μικρός και αυτός να μπει μέσα, θέλω δικαίωση και αυτός να μπει μέσα ισόβια» λέει η μητέρα του 16χρονου.

«Να μπει μέσα, να μην βγει ποτέ. Ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει» δηλώνει η σύζυγος του 16χρονου. Ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου αστυνομικού, τόνισε ότι ο αστυνομικός δε γνώριζε την ηλικία του ανθρώπου που καταδίωκε με τους συναδέλφους του. «Στην καταδίωξη αυτή δεν υπήρχε κανένας ανήλικος. Η γνώση την οποία είχαν τα δύο πληρώματα των δύο μοτοσυκλετών, ήταν ότι ένας πολίτης, αδιευκρίνιστου ηλικίας, αδιευκρίνιστου χρώματος, έχει διαπράξει μία παράνομη πράξη, έχει κλέψει βενζίνη» ανέφερε ο δικηγόρος.

 

Διπλά εισαγγελική παρέμβαση
Για την υπόθεση του 16χρονου διατάχθηκαν, με εισαγγελική εντολή, δύο προκαταρκτικές εξετάσεις. Η μία αφορά στις δηλώσεις από μέλη της κοινότητας Ρομά με τις οποίες εκτοξεύουν απειλές και καλούν σε πράξεις αντεκδίκησης για το σοβαρό τραυματισμό του κι η άλλη στη διαρροή του υλικού της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί.

Ο πατέρας του 16χρονου ζητάει συγγνώμη για τις εμπρηστικές δηλώσεις του των προηγούμενων ημερών και λέει ότι δε θέλει να βρεθεί κανένα παιδί στη θέση του γιου του. «Ζητάω συγγνώμη από την οικογένεια και τα παιδιά του. Ήμουν τρελαμένος και δεν ήξερα τι έλεγα. Δε θέλω να έρθει κανένα παιδί στη θέση του παιδιού μου» είπε ο πατέρας του 16χρονου.

«Οφείλουμε οι πάντες να σεβαστούμε τις αποφάσεις της δικαιοσύνης…δεν γίνονται αποδεκτές οποιεσδήποτε πράξεις αντεκδίκησης, βιαιοπραγίες» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης το οποίο θα άρει τη διαφωνία που ανέκυψε ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού και θα αποφανθεί για το εάν θα κριθεί προσωρινά κρατούμενος ή θα αφεθεί ελεύθερος. Μέχρι τότε ο αστυνομικός θα παραμείνει σε κατ΄οίκον περιορισμό.

 

newsit.gr/mega

Διαβάστε την συνέχεια του άρθρου...
Shares