Πέμπτη , 28 Μαρτίου 2024
Τελευταία Νέα

Θεσπρωτία: Πρόστιμο 360.000 σε αντιδήμαρχο για εγκατάλειψη κουταβιών

Πρόστιμο-μαμούθ για την εγκατάλειψη κουταβιών, επέβαλλε η δικαιοσύνη, στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Πρόστιμο 360.000 ευρώ συνολικά, επέβαλε το Α.Τ Φιλιατών στους δύο συλληφθέντες – υπάλληλο και αντιδήμαρχο – που κατηγορούνται για την εγκατάλειψη των έξι κουταβιών.

Το διοικητικό πρόστιμο των 180.000 ευρώ στον καθένα από τους δύο κατηγορούμενους επεβλήθη σύμφωνα με τη νομοθεσία που προβλέπει πρόστιμο 30.000€ για κάθε ζώο που εγκαταλείπεται. Έτσι, αθροιστικά το πρόστιμο για τα 6 κουτάβια, ανέρχεται στις 180.000 ευρώ για καθέναν από τους δύο κατηγορούμενους, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένστασης εντός ολίγων ημερών από την επιβολή του.

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η ποινική διαδικασία και η δυο κατηγορούμενοι, θα οδηγηθούν τη Δευτέρα στον ανακριτή για να απολογηθούν.

Θυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τετάρτης άγνωστος τηλεφώνησε στην Αστυνομία λέγοντας πως ένας εργαζόμενος στο Δημοτικό Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων πέταξε στα σκουπίδια κουτάβια.

Μετά από έρευνα που ακολούθησε την καταγγελία, κατά την οποία δεν βρέθηκαν τα άτυχα ζώα, ο εργαζόμενος που ερωτήθηκε σχετικά από τους αστυνομικούς ανέφερε πως κατ’ εντολή του αρμόδιου αντιδημάρχου πέταξε στα σκουπίδια έξι κουτάβια.

Κατόπιν τούτου ο εργαζόμενος συνελήφθη, ενώ στη συνέχεια συνελήφθη και ο αντιδήμαρχος.

newsbomb.gr

Shares